5 Ekim 2007



Açıktıkça Mutfattayım,

Mutfaktayım ama birşeyler yapmak, yapıp iftarda ve sahurda yemek için, yoksa kötü bir niyetim yok. Tuzlu kekin malzeme çeşidini arttırdım, çok güzel oldu. Şu kırmızı biberi başta salata olmak üzere yemeklerde kullanmayı seviyorum, hem renklendiriyor, hem de çok lezzetli. Bu seferde kekin içine girdi.

Kırmızı Biberli Kek

Malzemeler:

-3 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 çay bardağı zeytinyağ
-100-150 gr hellim peyniri
-1 çay bardağı yeşil zeytin
-2-3 adet taze soğan sapı
-1/2 demet dereotu
-1 adet kırmızı biber
-Tuz, aldığı kadar un
-Kabartma tozu

Yapılışı:

-Öncelikle doğranacak malzemeleri küp doğrayalım
-Yumurta, yoğurt ve yağı iyice çırpalım
-Diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Unu, kabartma tozunu ve az tuzu koyup karıştıralım
-170 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-Sıcakken çok güzel oluyor...
Ayşe Doğum Günün Kutlu Olsun, Nice Senelere ....

1 yorum:

  1. Kırmızı biberli kek nefis görünüyor...ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil

Sinkonta