Ana içeriğe atla


Bir Çiğ börek 1 Lira, İki Çiğ börek 2 Lira......

Bütün gün çiğ börek sayıkladım, evde yemek de olmayınca tam isabet. Oruçlu olmasam işten gelip de biraz zor uğraşırım herhalde, ayranla bir de gitti ki sormayın. Şimdi yerimden zor kalkıyorum, yemesi iyi de, ya sonrası..

Bu mübarek gecenin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah nicelerine nasip etsin,

Kadir Geceniz Mübarek Olsun....

Çiğ Börek

Malzemeler:

-1/2 kg un
-1-1,5 bardak su
-Tuz
-300-350 gr kıyma
-1 baş soğan
-Karabiber, kırmızı biber
-Kızartmak için bol yağ

Yapılışı:

-Un, su ve tuzla yumuşak bir hamur yoğuralım, 10-15 dak. nemli beze sarıp dinlendirelim
-Soğanı rendeleyelim, kıymayı baharatları ve birazda tuz koyup karıştıralım
-Bu karışıma biraz su ekleyelim ki piştikten sonra yerken daha da harika olsun
-Hamurdan ufak bezeler yapıp tabak büyüklüğünde açalım
-Karışımdan içlerine koyup kapatalım
-Bol kızgın yağda kızartalım. Afiyetle

Yorumlar

  1. Kübra Hanım ellerinize sağlık
    bizim ailenin en özel yemeği çiğ börektir yüzlerce hazırlanır ve birinin içine zeytin veya para konulur onu bulan şanslıdır:) şimdi bu güzel çiğ börekleri gördüm ya hemen bir araya gelip ailece yapmak lazım:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çiğ böreğe bende bayılırım artık burdada görünce yapmak şart oldu..ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Kübra,

    Çiğbörek tarifiniz için çok teşekkürler...

    Ben çok ama çok acemi bir aşçı olduğum için sormam lazım:))

    Hani hamuru bezelere bölüyorsunuz ya yaklaşık kaç bezeye bölmem gerekiyor... Müsait olduğunuzda cevaplandırabilirseniz çok sevineceğim...

    Sevgiyle kalın...

    NOT: Ha bu arada unutmadan Sizin ve Ailenizin güzel ve huzurlu bir bayram geçirmesi dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. Şeker tadında bir bayram geçirmeniz dileğimle kocaman sevgilerrr
    yeşim

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlarım beni ziyarete gelmiş, hoşgelmiş, çiğ börek görünce sevenler belli olmuş,,
    Sevgili çukulata

    Bezelerin büyüklüğü bir avuç içini dolduracak kadar olacak, sayısı bezelere göre belli oluyor, 15 adet kadar oluyor...

    Hepinize sevgiler, iyi bayramlar
    Öpüyorum...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.