Ana içeriğe atla


Sahur İçin Hazırlık

İftari yapınca aklımıza sahur geliyor. İnsan pek birşey yiyemiyor ama yine de düşünüyor. Ben kalkınca kısa yoldan birşeyler yemek istiyorum, işe gidene kadar yatmadığım için 10-15 dak kala kalkıyorum ve atıştırıyorum. Size çok basit bir poğaça tarifi veriyorum, hamuru hazırlayıp dondurucuya atarsanız ihtiyacınız olduğunda çıkarıp kullanabilirsiniz. Afiyetle,,

Kolay Poğaça

Malzemeler:

-2 ekmek hamuru
-1 pk margarin (yumuşak)
-1 yumurta sarısı
-Peynir, maydanoz

Yapılışı:

-Hamur ile yağı iyice yoğuralım,hiç yağ parçası kalmayana kadar
-1 saat dolapta bekletelim
-İçini hazırlayıp, şekillendirelim,üzerine yumurta sarısı sürelim
-170-180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirelim

Yorumlar

  1. Kübranım çok güzel olmuş bu sahurluklar ramazandan sonra sabah kahvaltıya akşam çaya
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. sevgili kübra eline sağlık nefis görünüyo poaçalar..bu arada margarin katmadan az sıvı yağ ilavesiylede güzel olurmu acaba? teşekkürler hayırlı ramazanlar..BESTE

    YanıtlaSil
  3. Kübracığım poğaçalar öyle pratik ve pofuduk görünüyorki bugün işten eve giderken kesin ekmek hamuru alıp deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    Hesna

    YanıtlaSil
  4. Yeşim'ciğim beğendiğine sevindim, çok pratik oluyor.
    Sevgi ile

    Beste'ciğim teşekkürler,
    İstersen bir dene, ama sanmıyorum canım, çünkü buzdolabında bekletince sert bir hamur haline geliyor, istersen margarini azalt.
    Sevgiler

    Hesna çalışanlar için harika, al, yoğur, at dondurucuya, misafir geleceği zaman fırına, denemeni isterim.Tşk.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Kübra, kolay ama çok lezzetli görünüyor.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Cok pratik ve harika bir pogaca,ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Lavantin,
    Göründüğü gibide lezzetli, tşk.
    Sevgiler

    Selen'ciğim beğendiğine sevindim, tşk.
    Sevgi ile

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…