Ana içeriğe atla


YE#26 Etkinlik ve Manzaram

Etkinlik için sayfamı hazırlarken camdan dışarı baktım da, bakakaldım. Güneş kıpkırmızı adaların arkasına doğru batıyor, yağmur çiğselemeye başladı, gemiler ışıklarını yakmış, harika bir görüntü. Neyse bu ayki etkinliğimizin ev sahibesi sevgili Cafe Gusto'ya davetinden ve yaptığı harika seçiminden dolayı teşekkürler. Bende Girit Mezesi ile katılnak istiyorum, belki farklı bir adı vardır ama ben bilmiyorum, bilen varsa söylesin lütfen...



Sevgili Serpil kolay gelsin,,,,


Girit Mezesi

Malzemeler:

-100 gr İzmir tulumu
-100 gr tuzu alınmış kalamata zeytin
-1 avuç iri dövülmüş ceviz
-1 çay kaşığı kekik
-1/2 çay kaşığı kimyon
-2-3 yk zeytinyağ
-1-2 damla nar ekşisi veya limon

Yapılışı:

-Kalamata zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp uzunlamasına dilimleyelim(tuzunun azalması için biraz suda bekletmekte fayda var, yoksa tuzlu bir meze oluyor)
-İzmir tulumunu küp keselim
-Bütün malzemeleri karıştırıp yağ ve nar ekşisini koyalım
Afiyet olsun







Yorumlar

  1. Merhaba girit mezesini mutlaka deniycem.Çok lezzetli bir görüntüsü var.Ellerine sağlık.Bu arada manzara harika.Sevgiler

    www.annemmutfakta.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. NEFIS BIR GÖRÜNTÜSÜ VAR;ELINIZE SAGLIK;HAYIRLI RAMAZANLAR

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Kübra,

    bu nasıl güzel bir meze böyle...

    Ellerine sağlık. Görüntüsü, içindeki malzemeler herşey çekici. Ellerine sağlık.

    Burada rahat bulamıyorum tulum peynirini. Türkiyeye gittiğimde alıp denemeli...

    sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Zeynep'ciğim merhabalar,
    Beğendiğine sevindim, tşk.
    Sevgi ile

    Sevgili Baharciçeği
    Görüntü gibi, tadıda nefis, tşk.
    Sevgiler

    Zerrin'ciğim hoşgeldin
    Gerçekten güzel ama zeytinin tuzu az olursa, beğendiğine sevindim.
    Sevgi ile

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, ne kadar ilginç bir tarif. En azından benim için öyle. Üstelik izmir tulumunu da ilk kez gördüm.
    Ne güzel yeni birşeyler öğrendim sayende.
    Selametle...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili lavantin, ilginç olduğu kadar, lezzeti güzel yapımı kolay
    Sevgili ile

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Kübra etkinlik için linkimi eklersen sevinirim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Kübracım Girit mezesi tam benlikmiş:), ellerine sağlık canım.
    Sevgileeer:).
    aslı

    YanıtlaSil
  9. Kübra'cığım,
    Muhteşem!
    Yok yok adalar değil, senin sofrana konuk olmuş olan...

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Kelebeğim,
    teşekkürler, bu lezzet karışımını bende çok severim
    Sevgiler
    Tijen'ciğim beğendiğine sevindim.
    Sevgi ile

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.