22 Şubat 2007

Çerkez Tavuğu



Şipşak Çerkez Tavuğu,

Çok basit bir çerkez tavuğu tarifi buldum, uzun zamandır eşim için yapmak istiyordum ama bir türlü olmadı, her neyse arkadaşımın verdiği tarifi denedim, eşim ve evin büyük cadısı (bende) çok beğendi. Meze olarak veya çayın yanında ikram edebileceğiniz çok kolay bir tarif..

Çerkez Tavuğu

Malzemeler:

-4 parça tavuk gögüs
-3 dilim ekmek içi
-1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
-3 diş sarımsak
-3 yk mayonez
-Tavuk suyu
-Ekmeği ıslatacak kadar süt
-Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağ

Yapılışı:
-Tavukları haşlayıp, iyice soğumasını bekleyelim
-Soğuyan tavukları küçük küçük liflere ayıralım
-Ekmeği süt ile az ıslatalım ve tavuğa ekleyelim
-Daha sonra cevizden üzerini süsleyecek kadar ayırıp tavuğa ekleyelim
-Sarımsakları iyice dövüp karışıma ekleyelim ve iyice karıştıralım
-Tavuk suyundan çok az ekleyelim (1 çay bardağından daha az)
-Mayonezi, tuzu koyup karıştıralım ve servis tabağına yerleştirelim
-Üzerine ceviz, biber ve biraz zeytinyağı karışımı ile hazırladığımız sosu döküp, 1-2 saat buzdolabında bekletip öyle servis yapalım.

5 yorum:

  1. çok güzell görünüyoo.. tavuğu çok severim zaten.. bunu mutlaka deniycemm..
    ceviz de var zatenn, süperdir kesin..
    ellerine sağlık Kübra abla..

    YanıtlaSil
  2. Kübracım teşekkür ederim, denemeni
    tavsiye ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tavuğu çok seviyor olmama rağmen hep yapmak isteyip de ertelediğim bir şeydi bu.Şimdi mutlaka deneyeceğim, mümkün mü bu görüntüden sonra ertelemek:))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Kubra,
    Elinize saglik, ne guzel tarifler.Gorusmek uzere.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Zeyno ve Aybike
    Ziyaretiniz beni memnun etti, denemenizi tavsiye ederim, tşk.sevgiler

    YanıtlaSil

Sinkonta