Ana içeriğe atla

Çerkez Tavuğu



Şipşak Çerkez Tavuğu,

Çok basit bir çerkez tavuğu tarifi buldum, uzun zamandır eşim için yapmak istiyordum ama bir türlü olmadı, her neyse arkadaşımın verdiği tarifi denedim, eşim ve evin büyük cadısı (bende) çok beğendi. Meze olarak veya çayın yanında ikram edebileceğiniz çok kolay bir tarif..

Çerkez Tavuğu

Malzemeler:

-4 parça tavuk gögüs
-3 dilim ekmek içi
-1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
-3 diş sarımsak
-3 yk mayonez
-Tavuk suyu
-Ekmeği ıslatacak kadar süt
-Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağ

Yapılışı:
-Tavukları haşlayıp, iyice soğumasını bekleyelim
-Soğuyan tavukları küçük küçük liflere ayıralım
-Ekmeği süt ile az ıslatalım ve tavuğa ekleyelim
-Daha sonra cevizden üzerini süsleyecek kadar ayırıp tavuğa ekleyelim
-Sarımsakları iyice dövüp karışıma ekleyelim ve iyice karıştıralım
-Tavuk suyundan çok az ekleyelim (1 çay bardağından daha az)
-Mayonezi, tuzu koyup karıştıralım ve servis tabağına yerleştirelim
-Üzerine ceviz, biber ve biraz zeytinyağı karışımı ile hazırladığımız sosu döküp, 1-2 saat buzdolabında bekletip öyle servis yapalım.

Yorumlar

  1. çok güzell görünüyoo.. tavuğu çok severim zaten.. bunu mutlaka deniycemm..
    ceviz de var zatenn, süperdir kesin..
    ellerine sağlık Kübra abla..

    YanıtlaSil
  2. Kübracım teşekkür ederim, denemeni
    tavsiye ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tavuğu çok seviyor olmama rağmen hep yapmak isteyip de ertelediğim bir şeydi bu.Şimdi mutlaka deneyeceğim, mümkün mü bu görüntüden sonra ertelemek:))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Kubra,
    Elinize saglik, ne guzel tarifler.Gorusmek uzere.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Zeyno ve Aybike
    Ziyaretiniz beni memnun etti, denemenizi tavsiye ederim, tşk.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.