Ana içeriğe atla

Çerkez Tavuğu



Şipşak Çerkez Tavuğu,

Çok basit bir çerkez tavuğu tarifi buldum, uzun zamandır eşim için yapmak istiyordum ama bir türlü olmadı, her neyse arkadaşımın verdiği tarifi denedim, eşim ve evin büyük cadısı (bende) çok beğendi. Meze olarak veya çayın yanında ikram edebileceğiniz çok kolay bir tarif..

Çerkez Tavuğu

Malzemeler:

-4 parça tavuk gögüs
-3 dilim ekmek içi
-1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
-3 diş sarımsak
-3 yk mayonez
-Tavuk suyu
-Ekmeği ıslatacak kadar süt
-Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağ

Yapılışı:
-Tavukları haşlayıp, iyice soğumasını bekleyelim
-Soğuyan tavukları küçük küçük liflere ayıralım
-Ekmeği süt ile az ıslatalım ve tavuğa ekleyelim
-Daha sonra cevizden üzerini süsleyecek kadar ayırıp tavuğa ekleyelim
-Sarımsakları iyice dövüp karışıma ekleyelim ve iyice karıştıralım
-Tavuk suyundan çok az ekleyelim (1 çay bardağından daha az)
-Mayonezi, tuzu koyup karıştıralım ve servis tabağına yerleştirelim
-Üzerine ceviz, biber ve biraz zeytinyağı karışımı ile hazırladığımız sosu döküp, 1-2 saat buzdolabında bekletip öyle servis yapalım.

Yorumlar

  1. çok güzell görünüyoo.. tavuğu çok severim zaten.. bunu mutlaka deniycemm..
    ceviz de var zatenn, süperdir kesin..
    ellerine sağlık Kübra abla..

    YanıtlaSil
  2. Kübracım teşekkür ederim, denemeni
    tavsiye ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tavuğu çok seviyor olmama rağmen hep yapmak isteyip de ertelediğim bir şeydi bu.Şimdi mutlaka deneyeceğim, mümkün mü bu görüntüden sonra ertelemek:))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Kubra,
    Elinize saglik, ne guzel tarifler.Gorusmek uzere.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Zeyno ve Aybike
    Ziyaretiniz beni memnun etti, denemenizi tavsiye ederim, tşk.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…