Ana içeriğe atla

Teyzemin İçli Tavası( Hamsili Pilav )

Taa bayramda Bursa'da yaşayan Fatma teyzecim annemlere geldiğinde içli tava yapmıştı, ben bir türlü siteme bu harika tarifi koyamadım. Hamsi ile pilav nasıl oluyor diyenler olabilir, bu lezzeti çok iyi bilenler bilmeyenlere lütfen bir anlatıversin. Teyzemin bir torunu var iki yaşında dünya tatlısı, dün doğum günüydü nice yaşlara Barış, cin gibi maşallah, sigara düşmanı, sigara içeni görünce çok sinirleniyor. Tarif zamanıdır,,,,

(umarım eksik olmamıştır)

İçli Tava

Malzemeler:

-2 kg hamsi
-2 baş soğan
-2 bardak pirinç
-1/2 bardak kuş üzümü
-1 adet kesme şeker
-1/2 demet maydanoz
-Dolmalık fıstık
-2 bardak mısır unu
-Tuz, karabiber, nane
-1/3 bardak sıvıyağ

Yapılışı:

-Hamsilerin kılçıklarını çıkartıp, temizleyelim
-Dış yüzlerini mısır ununa bulayıp, yağlanmış tepsi veya tavaya aşağıdaki gibi dizelim

-Soğanları yemeklik doğrayıp yağda çevirelim
-Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edelim
-Diğer malzemeleride ekleyim 1-2 çevirdikten sonra sıcak suyunu koyup pişirelim

-Pişen pilavı biraz ılınıncı hamsilerin üzerine yayalım
-Kalan hamsileride mısır ununa bulayıp pilavın üzerini kapatalım
-Tavaya döşediysek ocakta çevirerek pişirelim, tepside ise fırına verip hamsiler kızarana kadar pişirelim.
Afiyetle

Yorumlar

  1. Merhaba hamsili pilav harika olmuş,ellerinize sağlık.
    sevgilerle..
    www.denizesintisi.com

    YanıtlaSil
  2. Kübra bayılırım ben de hamsili pilava ama şimdiye kadar deneme cesaretini kendimde hiç bulamadım. Belki senin tarifinle denemek kısmet olur:).
    Ellerine sağlık, tarif için teşekkürler.
    sevgiler:)
    aslı

    YanıtlaSil
  3. çokk güzel görünüyor.. ellerine sağlık Fatma teyzenin..
    Barışın da yeni yaşı hayırlı uğurlu olsun..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Kübracim
    Gecen gün annemle konustuk hamsili pilavi gördünmü dedi bende daha koymamis demistim.Gercektende harika görünüyor.Annecimin ellerine saglik.Birde fasulye diplesini yaptirip koy onunda begenileceginden eminim.Seni öpüyorum.
    Sevgiler Tülay

    YanıtlaSil
  5. Ebrucum Hoşgeldin,
    Teşekkürler,
    Sevgi ile

    Kelebeğim Hoşgeldin,
    Bizde bayılırız ama bende henüz kendim yapmadım, teyzelerim ve annem sağolsun..
    Sevgiler,

    Kübra merhabalar,
    teşekkür ederim efendim,
    Sevgi ile

    Tülaycım Hoşgeldin,
    Tarifi siteye koymayı çok şükür becerebildim, umarım eksik gedik yoktur..
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.