Ana içeriğe atla

Pilavı Birde Böyle Deneyin Derim,

Pirinç, bulgur ve nohut harika bir üçlü oluşturuyor. Çocuklara bu pilav sayesinde bulgur ve nohutu yedirmenin yolunu buldum, bu arada bende çok beğendim. Protein ve karbonhidratı birarada baklagillerden almak bildiğiniz gibi çok sağlıklı, ben bu pilavı sık sık yapacağım sanırım.

Bulgurlu Pirinç Pilavı

Malzemeler:

-1 su bardağı pirinç
-1 su bardağı bulgur
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-3 su bardağı sıcak su
-2 y.k. tereyağ
-2 y.k. zeytinyağ
-Tuz, karabiber

Yapılışı:

-Pirinci ve bulguru önceden ayıklayıp yıkayalım
-Tereyağ ve zeytinyağı tencerede eritelim
-Pirinci ve tuzu ekleyip 2-3 dak. kavuralım
-Bulgurları ve sıcak suyu tencereye koyup hepsini karıştıralım
-Kısık ateşte suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar pişirelim ve altını kapatalım
-Önceden haşladığımız nohutu pilavın üzerine koyup 10 dak. demlendirelim
-Servis yapmadan önce pilavı hırpalamadan karıştıralım, servis yaparken arzuya göre karabiber serpelim. Afiyetle

Yorumlar

  1. Eskiden annem bu pilavı bize çok yapardı.Doğru söylüyorsun güzel bir lezzet. Ellerine sağlık,nohutta katılınca dahada güzel olacağından eminim.

    YanıtlaSil
  2. Slm kübra.Bu pilavı bize de annem yapardı.Eskiden pirinç şimdiye göre çok daha kıymetliymiş.O yüzden bulgurla karıştırılırmış.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Kübracım.

    YanıtlaSil
  4. Ayla Abla Merhabalar
    Ben yeni öğrendim, çok lezzetli oluyor. Tşk.selamlar

    İsminizi yazmadığınız için size arkadaşım olarak hitap ediyorum, hoşgeldiniz, pirinç bence hala kıymetli hele maddi sıkıntısı olanlar için..yine beklerim, sevgiler.

    Hilalcim Hoşgeldin,
    Tşk. yine beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.