13 Aralık 2006


Pilavı Birde Böyle Deneyin Derim,

Pirinç, bulgur ve nohut harika bir üçlü oluşturuyor. Çocuklara bu pilav sayesinde bulgur ve nohutu yedirmenin yolunu buldum, bu arada bende çok beğendim. Protein ve karbonhidratı birarada baklagillerden almak bildiğiniz gibi çok sağlıklı, ben bu pilavı sık sık yapacağım sanırım.

Bulgurlu Pirinç Pilavı

Malzemeler:

-1 su bardağı pirinç
-1 su bardağı bulgur
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-3 su bardağı sıcak su
-2 y.k. tereyağ
-2 y.k. zeytinyağ
-Tuz, karabiber

Yapılışı:

-Pirinci ve bulguru önceden ayıklayıp yıkayalım
-Tereyağ ve zeytinyağı tencerede eritelim
-Pirinci ve tuzu ekleyip 2-3 dak. kavuralım
-Bulgurları ve sıcak suyu tencereye koyup hepsini karıştıralım
-Kısık ateşte suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar pişirelim ve altını kapatalım
-Önceden haşladığımız nohutu pilavın üzerine koyup 10 dak. demlendirelim
-Servis yapmadan önce pilavı hırpalamadan karıştıralım, servis yaparken arzuya göre karabiber serpelim. Afiyetle

4 yorum:

  1. Eskiden annem bu pilavı bize çok yapardı.Doğru söylüyorsun güzel bir lezzet. Ellerine sağlık,nohutta katılınca dahada güzel olacağından eminim.

    YanıtlaSil
  2. Slm kübra.Bu pilavı bize de annem yapardı.Eskiden pirinç şimdiye göre çok daha kıymetliymiş.O yüzden bulgurla karıştırılırmış.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Kübracım.

    YanıtlaSil
  4. Ayla Abla Merhabalar
    Ben yeni öğrendim, çok lezzetli oluyor. Tşk.selamlar

    İsminizi yazmadığınız için size arkadaşım olarak hitap ediyorum, hoşgeldiniz, pirinç bence hala kıymetli hele maddi sıkıntısı olanlar için..yine beklerim, sevgiler.

    Hilalcim Hoşgeldin,
    Tşk. yine beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Ispanak Borani