Ana içeriğe atla

İçime Doğdu Herhalde:(

Geçen haftaki Fenerbahçe-Galatasaray maçını izlemek için eşimin kızkardeşinde toplandık, cimbomlular azınlıktık ya neyse, giderken yukarıdaki helvayı hazırlayıp götürmüştüm. Sanki maçın sonucu içime doğdu, gönül fenerin helvası olmasını isterdi ya olmadı. Fenerlilere tebrikler...
Bu helvayı Ebru Şalli'nın programında izlemiştim, tavsiye ederim çok hafif oluyor.

Peynirli Un Helvası

Malzemeler:

-3 su bardağı un
-1/2 bardak dövülmüş ceviz veya fıstık
-250 gr margarin
-1,5 bardak şeker
-1,5 bardak süt
-1,5 bardak su
-150-200 gr dil peyniri

Yapılışı:

-Yağı eritip ceviz veya fıstıkları 2-3 dak. kavuralım
-Unu ekleyip iyice kavuralım
-Süt, su ve şekeri başka bir tencerede kaynatalım
-Kavrulan unun üzerine dikkatlice dökelim, elinize sıçrayabilir
-Ocağın altını kapatıp karıştıralım, üzerine küçük küçük didiklediğimiz peynirleri atıp iyice birbirlerine karıştıralım
-10 dak. demlendikten sonra tarçınla süsleyip servis yapalım.

Eve yayılan kokuda bonusu......

Yorumlar

  1. Bu tarz tatları bende seviyorum, bence peynir nereye eklense güzel oluyor. En kısa zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin

    Peyniri ve peynirle yapılan herşeyi çok severim.Tşk.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Bende iun helvasini cok severim fakat bir sey sorucagim bizim gibi yurt disinda yasayanlar dil peyniri bulamiyorsa buna en yakin peynir hangisidir?

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldiniz,

    Dil peynirinin yerine ne kullanabilirsiniz inanın şu anda bilmiyorum, ama öğrenip ileriki günlerde blogumda bahsedeceğim.
    Sevgiler, yine beklerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…