Ana içeriğe atla

Mantarlı Kiş




















Ablamda İftar,,

Ramazanın en güzel yanı iftar zamanı hele o iftarda da bir yere davetliyseniz ohhh kaymaklı ekmek kadayıfı :)) Dün akşam ablam ve eniştemin iftar yemeğindeydik, ablamların küçüçük bahçesinde harika bir ziyafet vardı, ellerine sağlık abamın herşey çok güzeldi. Ben de mantarlı kiş yapıp götürdüm, çok güzel olmuştu, sanırım bu kiş daha çok yapılacak bizde, annemin yaptığı fırında şeftali tatlısını da sonra ekleyeceğim, haa unutmadan ablamın kabak çorbası da harikaydı ama fotolarını iyi çekememişim bir daha ki sefere yapıldığında inşallahh..

Mantarlı Kiş

Malzemeler;

-125 gr. tereyağ
-3 yemek k. yoğurt
-1 yumurta
-1 çay k. tuz
-1 pk. kabartma tozu
-2-2,5 su bardağı un
İçi;
-1/2 kg. mantar
-2 baş soğan
-1 pk. krema
-1 su bardağı kadar rende kaşar peyniri
-Tuz, sıvıyağ

Yapılışı;

-Mantarları iyice temizleyip yemeklik doğranmış soğanla kavuralım
-Erimiş yağ ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğuralım
-Ele yapışmayacak bir hamur olduktan sonra yağlı kağıt serili kalıba elimizle yayalım
-Hamuru kalıbın kenarlarına yükseltelim ve içine ılınmış mantarı yayalım
-Üzerine kremayı dökelim ve 180 derecede ısınmış fırında 30-35 dak. pişirelim
-Fırından alıp üzerine kaşarları serpelim ve hafif pembeleşene kadar pişirelim
-Sıcak veya ılık servis edelim.

Yorumlar

  1. Kiş nefis gözüküyor,ablanın ellerine sağlık..
    Ne şanslısın :)
    Hep bir ablam olsun istemişimdir :)
    Rabbim muhabbettinizi daim eylesin..
    HAYIRLI İFTARLAR :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Zelihacım, evet abla ve kız kardeş gerçek bir nimet, şükürler olsun Allahıma...
    Kişin lezzeti de çok güzeldi, denemeni tavsiye ederim, sevgiler...
    Kübra

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…