16 Ağustos 2011
Bulgur Pilavı
Farklı Sunumla Bulgur Pilavı,
Bir arkadaşımın tarifi ile yaptım bu pilavı, oruçlu olunca her duyduğumu yapmaya çalışıyorum. Tadı diğerlerinden çok farklı değil ama görüntüsü hoş, yerken ağıza gelen kavrulmuş soğan tadı çok güzel, afiyetle...
Bulgur Pilavı (Kavrulmuş Soğanla)
Malzemeler;
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-2-3 adet rendelenmiş domates
-1 yk tereyağ
-1,5 su bardağı sıcak su
-2 büyük baş soğan (piyazlık doğranmış)
-2-3 yk. zeytinyağ
-Tuz, pul biber
Yapılışı;
-Rende domatesleri tereyağ ile 10 dak. kadar pişirelim
-İçine yıkanmış bulguru, sıcak suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirelim
-Soğanları zeytinyağ ile kavuralım
-İçine pul biber ve biraz tuz ekleyip altını kapatalım
-Servis sırasında pilavı soğanla süsleyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder