23 Ağustos 2011
Şeftali Tatlısı
Annemin Şeftali Tatlısı,,
Annem Oktay Ustanın sıkı takipçisi, hoşuna giden tarifleri denemeyi de seviyor, şeftali tatlısı da onlardan biri,
Annem ellerine sağlık çok hafif olmuştu..
Kaymaklı Şeftali Tatlısı
Malzemeler;
-5-6 adet şeftali
-1 su bardağı şeker
-1 adet kabuk tarçın
-Üzerine kaymak
Yapılışı;
-Şeftalileri ayıklayıp 2 ye bölelim
-Fırın kabına yerleştirip üzerine şekeri serpiştirelim
-Şeftali çekirdeklerinden de koyalım renk ve koku versin
-Tarçınları da ekleyip kabın üzerini önce yağlı kağıtla sonra a. folyo ile kapatalım
-180 derecede ısıtılmış fırında hafif yumuşayana kadar pişirelim
-Soğuyunca üzerine kaymak koyup servis edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder