2 Aralık 2008


Kabak Tatlısına Geeelll,

Hafta sonu pazardan bir kabak bulup almışız( almışız derken ben pek anlamam, eşim seçti), harika. Kabak tatlısına meraklı değilimdir ama çok güzel yapmışım, beğendik.
Ben içine bir pk vanilya da koydum, keskin bir koku olmuyor, denemeniz tavsiye olunur.

Vanilyalı Kabak Tatlısı

Malzemeler:

-2 kg kabak
-4 bardak şeker
-1 pk. vanilya

Yapılışı:

-Doğranmış, yıkanmış kabakları derin bir tencereye koyalım
-Üzerine vanilya ve şekeri boşaltıp bir gece bekletelim
-Ertesi sabah suyunu salmış olan kabakları orta ateşte, kaynayana kadar ağzı kapalı, sonra açık pişirelim
-Kabaklar yumuşayınca altını kapatalım
-Ilındıktan sora servis tabağına alıp ceviz ile süsleyelim
-Arzu ederseniz kaymak ile servis edebilirsiniz.


4 yorum:

  1. Kübracım ellerine sağlık.Kabak tatlısı çok hoş görünüyor.Ben çok severim.Ama işimden dolayı pek pazara gidemiyorum.Eşim veya ablam gidiyor.Onlarda unutuyorlar almayı.Sende görünce benim de canım istedi.En kısa zamanda bende alıp yapacağım.Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  2. Uğradığın için tşk. bende öptüm.

    YanıtlaSil
  3. Tam bugün kabak tatlısı yapıldı bizim evde de :) Kabağın tam mevsimi, tatlı mevsimi :)
    Elinize sağlık harika olmuş
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Sinkonta