Ana içeriğe atla

Paçanga Ziyafeti,

Pastırmayı severmisiniz bilmem ama bizim evde kabul görür. Bu hafta sonu aklıma düştü ve akşam yemeğinde masamızda yer aldı. Pastırma sevmeyenler sosis veya sucuklada yapabilirsiniz. Yemek davetlerinede çok yakışıyor, içindeki biberleri kontrol etmeme rağmen araya acısı karışmış, bizim cadılar pek yiyemedi. Afiyetle....

Paçanga Böreği

Malzemeler:

-3 adet yufka
-100 gr. pastırma
-3 adet küp domates
-3 adet sivri biber
- 100-150 gr küp doğranmış taze kaşar peyniri

-Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

-Yufkaları üst üste koyup dörde bölelim
-Doğranmış domates, biber, kaşar ve pastırmayı karıştıralım
-Yufkaların arasına bu karışımdan koyup sigara böreği gibi saralım
-Kızdırılmış yağda kızartalım


Yorumlar

  1. Kübra'cığım epeydir sana yazamadım, nasılsın? Paçangayı yeşil mercimeklede denemeni tavsiye ederim,çok güzel oluyor.Birde galete unuyla kızartırsan daha farklı oluyor.Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Ayla Abla nerelerdesin,
    Bildiğin gibiyiz, ilk fırsatta deneyeceğim..
    Sevgiler, selamlar

    YanıtlaSil
  3. Kübracım merhaba yeniden!Bu haftasonu ben de sucukla yapmıştım paçanga böreğini.Pastırma malum sucuktan daha ağır kokulu,o yüzden 5 kez sucukla yapıyorsam örneğin 1 kez pastırmayla yapıyorum.Çocuklar da bayılarak yiyorlar.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Kübra Hnm,
    Bugün tesadüfen ziyaret ettiğim bloğunuzu.Tebrikler, herşey çok hoş gözüküyor.Paçangalar da harika olmuş, ellerinize sağlık..

    Sevgiler,
    Müge
    yemekbahane.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Arzu ve Müge Hoşgeldiniz

    İlginize tşk. evet bende pastırmayı sık kullanmam dedeğini gibi kokusu Arzucum, senin de ellerine sağlık..
    Mügecim yine beklerim, bende sizi ziyaret edeceğim..
    Sağlık ve sevgi ile

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Kubra,
    Pacangayi en son istanbul'da ordu evinde yemistim. Seneler oluyor. Iyi ki hatirlattiniz, en kisa zamanda yapacagim. bu arada ben de Tugce ve Merve adli iki kiz annesiyim. Bloguma beklerim. Sevgiyle,

    YanıtlaSil
  7. Tubacım Hoşgeldin

    Sizin de başınızda 2 cadı var demek ki Allah acılarını göstermesin, kız evladı başka oluyor.Elbette sitenize geleceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.