12 Kasım 2006
Birde Bunu Deneyin,
Geçen hafta kek yapmak için mutfağa girdim, kitapları karıştırmaya ve uzun uzun uğraşmaya pek vaktim olmadığı için kafama göre takıldım desem yeridir. Uzun zamandır bekleyen şeftali
konservesinide değerlendirmek için "Şeftalili Kek" yaptım. Şeftali konservesi bana Antalya'dan gelmişti, özellikle saklamıştım ama artık daha fazla dayanamayacağını düşünüp açtım, inanım şeftali kokusu ve tadı aynen duruyordu, yapanların ellerine sağlık. Şeftaliyi biraz şekerle pişirip soğutunca da aynısı olacaktır sanırım veya kayısı kompostosunun meyvalarınıda kullanabilirsiniz.....
Şeftalili Kek
-3 yumurta
-1,5 bardak şeker
-125 gr margarin (erimiş)
-1 bardak süt
-1 bardak şeftali püresi
-Alabildiğince un
-Kabartma tozu
-1/2 paket vanilya
Üzerine:
-1 bardak şeftali püresi
-2 y.k. pudra şekeri
Yapılışı:
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Sırası ile diğer malzemeleri ekleyelim
-Elenmiş un ve k.tozunuda ekleyip hırpalamadan karıştıralım
-160 derecedeönceden ısınmış fırında pişirelim
-Üzerine şeftali ve pudra şekerini karıştırıp yaptığımız sosu servis yaparken dilimlerin üzerine dökelim......
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Ellerinize sağlık, kek harika görünüyor. Kek yapmasını çok sevmeme rağmen hiç şeftalili denememiştim, mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilLinkinizi siteme ekledim. Ben de sizi kendi bloguma beklerim:).
Sevgiler..
Hoşgeldin sevgili butterfly
YanıtlaSilTşk. ederim, bende en kısa zamanda bloguma sizi ekleyeceğim.
Kelebekleri bende çok severim, bloğunuzun ismini çok beğendim.
Sağlık ve sevgi ile....