Ana içeriğe atla


Birde Bunu Deneyin,

Geçen hafta kek yapmak için mutfağa girdim, kitapları karıştırmaya ve uzun uzun uğraşmaya pek vaktim olmadığı için kafama göre takıldım desem yeridir. Uzun zamandır bekleyen şeftali
konservesinide değerlendirmek için "Şeftalili Kek" yaptım. Şeftali konservesi bana Antalya'dan gelmişti, özellikle saklamıştım ama artık daha fazla dayanamayacağını düşünüp açtım, inanım şeftali kokusu ve tadı aynen duruyordu, yapanların ellerine sağlık. Şeftaliyi biraz şekerle pişirip soğutunca da aynısı olacaktır sanırım veya kayısı kompostosunun meyvalarınıda kullanabilirsiniz.....

Şeftalili Kek

-3 yumurta
-1,5 bardak şeker
-125 gr margarin (erimiş)
-1 bardak süt
-1 bardak şeftali püresi
-Alabildiğince un
-Kabartma tozu
-1/2 paket vanilya

Üzerine:
-1 bardak şeftali püresi
-2 y.k. pudra şekeri

Yapılışı:

-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Sırası ile diğer malzemeleri ekleyelim
-Elenmiş un ve k.tozunuda ekleyip hırpalamadan karıştıralım
-160 derecedeönceden ısınmış fırında pişirelim
-Üzerine şeftali ve pudra şekerini karıştırıp yaptığımız sosu servis yaparken dilimlerin üzerine dökelim......

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık, kek harika görünüyor. Kek yapmasını çok sevmeme rağmen hiç şeftalili denememiştim, mutlaka deneyeceğim.

    Linkinizi siteme ekledim. Ben de sizi kendi bloguma beklerim:).

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin sevgili butterfly
    Tşk. ederim, bende en kısa zamanda bloguma sizi ekleyeceğim.
    Kelebekleri bende çok severim, bloğunuzun ismini çok beğendim.
    Sağlık ve sevgi ile....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…