30 Haziran 2006


Değişik bir köfte tarifi,

Akşamdan dondurucudan aşağıya indirdiğim kıymayla işten gelince köfte yapmaya karar verdim. Köfte yapalımda kim şimdi bu yorgunluğun üzerine soğanla, sarımsakla, ekmekle vs. uğraşacak, kısacası üşendim. Bir yemek dergisinde gördüğüm Trabzon'un "Hırtlama Köfte"sini yaptım. Köftenin adını evdekilere öğretmek biraz zor oldu :-) "fırlama, zırtlama, kırtlama vs. beni sinir etmek için ellerinden geleni yaptılar.Sonuç mu; denemeye değer, ben beğendim.


Hırtlama Köfte

Malzemeler

-1/2 kg kıyma
-1 bardak mısır unu
-1 tatlı kaşığı kekik
-Tuz, karabiber, sıvı yağ

Yapılışı

-Yarım bardak mısır unu, kekik, tuz ve karabiberi kıymanın içine katıp iyice yoğuralım
-Kalan mısır ununa ufak top yaptığımız köfteleri bulayalım ve fazla unlarını eleyip sıvı yağda (yağı fazla olmasın) kızartalım.





3 yorum:

  1. kubra'cigim sitenin giris resmi ne guzel olmus! cok ic acici. insanin icinden bu benim mutfagim olsun diyeso geliyor
    tijen

    YanıtlaSil
  2. Tijencim teşekkürler,

    Benim de hayallerimde böyle bir mutfak var.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. selam ben bu kofteyi bugun yaptim ama sevmedim dogrusu, cok kuru bir kofte oldu, lezzeti de eksikti bana gore, sanirim icinde sogan vs. olmadigindan.

    YanıtlaSil

Ispanak Borani