Ana içeriğe atla

Balık Ziyafeti,

Bu hafta sonunu kızkardeşim Nevra ve eşi Hüseyin'nin daveti üzerine Yalova'da geçirdik. Annem ve babam da oradaydı, malum bizde elektrik kesintisi mağdurlarındanız. Gerçi bu kesinti işimize yaradı, bizim evin beyleri maç seyredemeyince balkonda mum ışığında hoş sohbetlerimiz oldu. Bu sohbetlerin çoğunda ben yoktum, çünkü sıcağın beni çok etkilediği ve cumartesi gününün sıcağıda düşünülürse, uykuda kiminle sohbet ettim bilinmez.
Pazar günü dönüşte feribottan içince bizim yol yine balıkçıdan geçti, ama bu sefer bende bu ziyaretten çok memnun kaldım. Yaşasınnn.. kalamar ziyafeti, evde hiç yapmamıştım, balıkçının harika tarifiyle pişirilen kalamar ve somona bizim evin cadıları bile bayıldılar. En kısa zamanda tekrarlayacağımıza eminim.....

Taratorlu Kalamar

Malzemeler:

-1 kg kalamar
-2 şişe soda
-1 silme yemek k. tozşeker
-1 tutam karbonat
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 su bardağı un

Tarator Sos

-1 su bardağı yoğurt
-2 diş dövülmüş sarımsak
-3 dilim ıslatılıp iyice sıkılmış bayat ekmek içi
-Tuz

Yapılışı:

-Bir şişe soda, tuz, şeker, karbonat ve kalamarı karıştırıp 1-2 saat bekletelim
-Kalamarları süzüp iyice yıkayalım ve bir kaba dökülmüş dığer sodanın içine atalım
-Sodanın içinden kalamarları teker teker alıp una bulayalım ve kızgın yağda pembeleşene kadar kızartalım
-Yoğurt, ekmek, tuz ve sarımsakla hazırladığımız tarator sos ile servis yapalım.

Kekikli Somon

Malzemeler:

-4 dilim somon
-1 yemek kaşığı kekik
-Tuz, kırmızı pul biber


Yapılışı:

-Yıkanan somonları iyice kurulayalım
-Kekik, tuz ve pul biber karışımına bulayıp teflon tavada kendi yağıyla kızartalım.
Afiyet olsun.....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.