Limonlu Cheesecake


Sosu İle Çok Beğenilen Limonlu Cheesecake;

Kar tatili yüzünden kaybettiğim iddaa sonucu arkadaşlarıma yaptığım cheesecake, bundan sonra iddaaya girerken daha dikkatli olmalıyım:) çünkü sonuçta istek hep aynı, cheesecake :)) zevkle yapıyorum ve hep beraber yiyiyoruz.

Limonlu Cheesecake

Malzemeler;

Tabanı için;
-2 pk. yulaflı bisküvi
-50 gr erimiş tereyağ
-1 tatlı kaşığı tarçın veya ince çekilmiş 2-3 yk. ceviz

Kreması için;
-600 gr labne peynir (Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak)
-200 gr krem peynir
-3/4 çay fincanı şeker
-1 pk. krema (200ml)
-3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
-3 yumurta
-1 limon kabuğu rendesi ve suyu

Sosu için;
-2 iri limon suyu ve kabuğu rendesi
-3 yumurta
-3/4 bardak şeker
-80-100 gr tereyağı

Yapılışı;

-Önce fırını 170 derecede ısıtalım içine ısıya dayanıklı bir kap içinde kaynamış su yerleştirelim
-Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim
-Erimiş tereyağ ve tarçını ekleyip iyice karıştıralım
-Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba (26cm) döküp bastırarak yayalım
-Kalıbı buzdolabında bekletelim
-Peynirleri, kremayı ve şekeri iyice çırpalım
-Nişasta ve limon kabuğunu ekleyip karıştıralım
-Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip fazla çırpmadan karıştıralım
-Kalıba boşaltalım
-170 derecede 30-35 dak, daha sonra 150 derecede 35 dak. daha pişirelim
-Fırının kapağını hiç açmıyoruz!
-Hatta soğuyana kadar açmasak daha iyi olur, yoksa ısı farkından üzeri çatlıyor!
-Soğuyunca fırından çıkarıp dolaba kaldıralım, 1 gece dolapta dinlensin
-Sosu için limon kabukları, yumurta ve şekeri ısıya dayanıklı bir kabın içinde iyice çırpalım
-Limon suyunu ekleyip kaynar su dolu bir tencerenin içine kabı oturtalım
-Kısık ateşteki tencerenin  içinde benmari usulü karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirelim (10-15 dak kadar)
-Koyulaşınca tereyağını ekleyip kenara alalım ve karıştırarak yağı eritelim
-Ilınınca temiz bir kaba alıp buzdolabına koyalım
-Ertesi gün cheesecakein üzerine yayalım
-Bu sosu istediğiniz yerde kullanabilirsiniz, cam kavanozda 4-5 gün saklayabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar