10 Aralık 2013

Erikli Turta


 Çok Güzel Bir Turta Oldu,,

Bu turtaya Deniz ve ben bayıldık diyebilirim, denemenizi tavsiye ediyorum..

Tarif için Bir Tutam Kekik 'e teşekkürler

Erikli Turta

Malzemeler;

- 1su bardağı pudra şekeri
- 125 gr oda ısısında tereyağ
-2 yumurta
-1 kahve fincanı sıvıyağ
-2 su bardağı un
-1 pk. vanilya
-1/2 pk. kabartma tozu
-10-12 adet anjelik erik
-2 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı;

-Yağları yumurta ve şekerle iyice karıştırıyoruz
-Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz
-Elimize biraz yapışan bir hamur elde ediyoruz
-Yapışmaz tart kalıbına yayarak yerleştiriyoruz (ısrarla ele hala yapışıyor, pes etmeyin)
-Üzerine dilimlenmiş erikleri yerleştiriyoruz
-Üzerlerine toz şeker serpiyoruz(karamelize olmaları için)
-170 derecede ısınmış fırında içini çekene kadar pişiriyoruz (kürdan testi yapalım lütfen)


1 yorum:

Sinkonta