Beşamel Soslu Karnabahar


Karnabaharın En Güzel Hali,,,

Kısa ve öz, çok severizzzz...

Beşamel Soslu Karnabahar

Malzemeler;

-1 orta boy karnabahar
-300-350 gr kıyma
-1 büyük baş soğan
-2 diş sarımsak
-1 yk. salça
-Tuz, karabiber, kimyon
-2 bardak süt
-1 yk. tepeleme un
-2 yk. tereyağ
-Muskat rende (olmasa da olur)
-1/2 bardak kaşar rende 


Yapılışı;

-Karnabaharın çiçeklerini ayıralım
-Kaynayan tuzlu suya atıp biraz yumuşayana kadar haşlayalım, daha sonra bir süzgeçe alalım
-Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kavuralım
-Kıymayı ekleyelim ve kıymanın rengi iyice dönene kadar kavuralım
-Daha sonra salça ve baharatları ekleyip altını kapatalım
-Karnabaharları borcama dizelim, üzerine kıymalı harcı yayalım
-Diğer tarafta un ile tereyağı kavuralım (aman yanmasın) sütü ekleyip hemen karıştıralım
-Topak olursa ben el blendırı ile karıştırıyorum, arzuya göre biraz muskat rendeleyelim
-Biraz da tuz ekleyip altını kapatalım
-En üste beşamel sosu gezdirip 190 derecede ısınmış fırında biraz pişirelim (15-20 dak. kadar)
-Fırından alıp üzerine kaşar rendesi serpelim ve tekrar fırına koyalım
-Üzeri biraz kızarınca fırından alalım
-Arzu ederseniz kat kat yerleştirmek yerine hepsini karıştırıp borcama yayabilirsiniz ve yine üzerine kaşar, hatta bu hali daha bile güzel oluyor diyebilirim, afiyetle...

Yorumlar

  1. İştah kabartıcı. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kışın en sevilenlerden zaten ama bence karnıbaharın her hali güzel çok lezzetli görünüyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben de her halini çok severim, sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar