Anneannem bizim için yapardı, bizde ekmeğimizi bastırarak yerdik, kısaca aramızda bu yemeğe banban derdik, banıp yediğimiz için tabii ki...Nurlar için de yat anneanneciğim...
Mısır Unlu Patlıcan Kızartma
Malzemeler;
-3-4 adet patlıcan
-Biraz mısır unu ( karadenizden olursa süper oluyor)
-Zeytinyağ, tuz
-Sarımsaklı yoğurt ( olmasa da olur)
Yapılışı;
-Patlıcanları alacalı soyalım ve tuzlu suda bekletelim
-Patlıcanları sap kısmı birbirinden ayrılmayacak şekilde 4'e veya 6'ya bölelim (kızarınca yelpaze gibi olacak)
-Daha sonra patlıcanları tencereye alıp üzerini gececek kadar tuzlu su koyalım
-Yumuşayana kadar haşlayalım ( çok da yumuşamasın)
-Sonra süzgeçe alalım
-Patlıcanları mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım
-Servis ederken arzu ederseniz sarımsaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz
Mekanı cennet olsun
YanıtlaSilBen de çok severim mısırunlu patlıcanı
nefis görünüyor eline sağlık
Aminnn, teşekkür ederim arkadaşım, sevgiler
Sil