4 Ekim 2013

Mısır Unlu Patlıcan



Anneannem bizim için yapardı, bizde ekmeğimizi bastırarak yerdik,  kısaca aramızda bu yemeğe banban derdik, banıp yediğimiz için tabii ki...Nurlar için de yat anneanneciğim...

Mısır Unlu Patlıcan Kızartma

Malzemeler;


-3-4 adet patlıcan
-Biraz mısır unu ( karadenizden olursa süper oluyor)
-Zeytinyağ, tuz
-Sarımsaklı yoğurt ( olmasa da olur)

Yapılışı;


-Patlıcanları alacalı soyalım ve tuzlu suda bekletelim
-Patlıcanları sap kısmı birbirinden ayrılmayacak şekilde 4'e veya 6'ya bölelim (kızarınca yelpaze gibi olacak)
-Daha sonra patlıcanları tencereye alıp üzerini gececek kadar tuzlu su koyalım
-Yumuşayana kadar haşlayalım ( çok da yumuşamasın)
-Sonra süzgeçe alalım
-Patlıcanları mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım
-Servis ederken arzu ederseniz sarımsaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz






2 yorum:

  1. Mekanı cennet olsun
    Ben de çok severim mısırunlu patlıcanı
    nefis görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn, teşekkür ederim arkadaşım, sevgiler

      Sil

Sinkonta