29 Ekim 2013

Kuru Fasulye


Kuru Fasulyenin Sucuklu Hali...

Kızlar"Annem kuru fasulyeyi nasıl pişiriyordu acaba ?" demesinler diye....

Sucuklu Kuru Fasulye

Malzemeler;

-1,5-2 bardak fasulye
-2 baş soğan
-1 diş sarımsak
-1,5 yk. domates veya biber salçası
-Zeytinyağ-tereyağ karışık
-Tuz, pul biber, kimyon
-1/3 kangal sucuk (genelde kuru fasulyeyi sade pişiririm)
-Islatmak için süt (tabii ki suyla da ıslatabilirsiniz)

Yapılışı;

-Kuru fasulyeyi üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sütle ıslatıyoruz ve en az 12 saat serin bir yerde bekletiyoruz
-Daha sonra süzüp sütten arındırıyoruz
-Üzerine çıkacak kadar su koyup içine 1 çay kaşığı kimyon koyarak biraz yumuşayana kadar (çok da yumuşamayacak) ağzı açık bir şekilde haşlıyoruz (üzerinde oluşan köpükleri toplamayı unutmayalım, kimyon hem etrafın kötü kokmasını engelliyor hem de lezzet veriyor)
-Haşladıktan sonra süzüyoruz
-Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda çeviriyoruz
-Salçasını ve baharatlarını ekliyoruz
-Üzerine kaynamış su döküyoruz ve küp doğranmış sucuk ve fasulyeyi koyup karıştırıyoruz
-Suyu üzerine çok az çıkana kadar olmalı
-30 dak. kadar kısık ateşte pişirip meyaneli hale gelinceye kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta