24 Ekim 2013

Kıymalı Börek


Bayram Sofrasından,

İş ve evin yoğunluğundan bloğumu güncelleyemiyorum maalesef :((

Kıymalı Börek

Malzemeler;

-5 adet yufka
-500-600 gr. kıyma
-1 soğan
-1 diş sarımsak
-1 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-1 tatlı kaşığı salça
-Karabiber, tuz, çok az kimyon, zeytinyağ

-1,5 bardak süt
-2 adet yumurta
-1/2 bardak zeytinyağ

Yapılışı;

-Öncelikle içi hazırlayalım, kısaca musakka harcı hazırlar gibi, kıymalı harcımızı hazır edelim ki biraz ılınsın
-Sonra sos için süt,yağ, ve yumurtanın birini iyice çırpalım
-Tepsimize yağlı kağıt yayalım
-Yufkaların birini kenarları dışarı sarkacak şekilde yayalım
-Üzerine bolca sos dökelim
-Diğer iki yufkayıda dörder parçaya bölerek kat kat yerleştirelim, her katın arasına bolsa sos dökelim
-Araya harcımızı yayalım ve yufkaları aynı şekilde yerleştirelim, sosdan 2-3 yemek kaşığı kadar kalsın
-Kenarlardan sarkan yufkaları tepsinin üzerine kapatalım
-Kalan sosa diğer yumurtayı katıp iyice çırpalım
-Böreğimizin üzerine iyice yayalım (ben elimle yaymayı tercih ediyorum)
-Fırına vermeden böreği keselim ve üzerine çörekotu serpelim
-190 derecede ısınmış fırında alt ve üstü iyice kızarana kadar pişirelim
-Sıcak sıcak misss :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta