Ana içeriğe atla

Damla Sakızlı Cheesecake


Aile Günü İçin Damla Sakızlı Cheesecake,

Neredeyse gelen her misafiri bahane ederek hemen bir cheesecake denemesi yapıyorum. Misafir bahane cheesecake şa-ha-ne...

Damla sakızlı Cheesecake

Malzemeler;

-1,5 paket eti burçak
-50-60 gr tereyağ
-1/2 çay kaşığı tarçın
-İsteğe bağlı olarak 1/2 çay bardağı çekilmiş badem
Kreması
-400 gr labne peynir
-1/2 su bardağı şeker
-200 ml krema
-2 yumurta
-2 y.k. un
-2 pk. damla sakızlı vanilya (Dr.oetger-yeni)
Üzerine
-1 pk. bitter çikolata (80gr)
-1/2 pk. krema



Yapılışı;

-Bisküvileri robotta un haline getirelim
-Erimiş tereyağ, badem ve tarçınla iyice karıştıralım
-Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bastırarak iyice yayalım ve buzdolabında bekletelim
-Peynirin suyunu süzüp krema ile çırpalım
-Şeker ve damla sakızlı vanilyayı ekleyelim
-Yumurtaları teker teker ekleyip karıştıralım
-Ununu da ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım
-Kalıba boşaltalım
-Fırını 180 derecede turbo kısmını çalıştırmadan mümkünse sadece alt tarafını önceden ısıtmayı unutmayalım
-Fırının içine borcam içinde su koymayı unutmayalımm ki cheesecake çatlamasın
-50-55 dak. pişirdikten sonra fırının kapağını açıp hafif sallayalım, ortası biraz sallanıyorsa pişmiş demektir
-Fırından çıkarmadan soğumasını bekleyelim
-İyice soğuyunca 1 gece dolapta bekletelim
-Servis yapmadan önce kremayı ısıtıp içinde çikolatayı eritelim
-Sos soğuyup biraz koyulaşında beraber servis edelim.

Yorumlar

  1. hay massallah diyeyim cünkü üzeri hic catlamamis. Benimkiler hep catliyordu.
    Demek püf noktasi borcamin icinde su koymamiz gerekiyor. Aklimin bir kösesine yazdim :))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, benim ki de hep çatlardı ama artık çatlamıyorlar, fırından çıkarmamak da önemli, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Mmmmm.. cok basarili bir cheesecake görüntüsü... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim, ziyaretinize teşekkürler, sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…