Ana içeriğe atla

Tam Buğday Unlu Poğaça


Bloğumu güncelliyorum fonda Volkan Konak "Nefesin Nefesime" bir yandan yazmaya çalışıyor bir yandan da eşlik ediyorum.. Alııpp götürüyor... Şimdi poğaçadan bahsedelim her zaman ki tarifimi tam buğday unu ve bir gıdımcık dereotu ile yaptım, yiyoruz bari daha zararsız olsun avuntusu ile...

Tam Buğday Unu ile Poğaca

Malzemeler

-1 pk. yumuşak margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2-3 yk. yoğurt
-2 yumurta (1 nin sarısı üzerine)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yk. sirke
-1 pk. kabartma tozu
-1/4 demet dereotu
-Aldığı kadar tam buğday unu
-Beyaz peynir

Yapılışı;

-Peynir hariç diğer malzemeleri iyice yoğurup ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim
-Araya peynir koyup şekilendirelim
-Üzerine yumurta sürelim
-180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirelim.

Yorumlar

  1. ellerine sağlık kübra. harika olmuşlar. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  3. bu tarif tam kız kardeşime göre, haftasonu onun için deneyeceğim bu tarifi tabi evde oturursam:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ve normal poğaçalara göre daha sağlıklı görünüyor :) Pazartesi arkadaşım gelecek, ne yapsam diye düşünüyordum. Bu çok iyi oldu :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler arkadaşlar, beğendiğinize sevindim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. sayın yetkili balıkesir dursunbey ilçesinde su ile çalışan taşlı değirmen işletmekteyim.değirmenim tamamen dogal ve hijyeniktir.değirmenim tarım ve köyişlerinden onaylıdır.değirmenimde tam bugday unuçavdar unu yulaf unu ve mısır unu üretimi yapmaktayım.ürünlerimiz tamamen yerli tohumdan ürütilmektedir.ürünlerimiz %100 doğal ve katkısızdır.detaylı bilği için www.suçiktisudeğirmeniunu.com adresinden faydalanabilirsiniz.saygılarımla halil ayar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.