26 Aralık 2008




Yemek Programından,

Bu keki televizyonda görüp denedim, güzel oldu tavsiye ederim.

Çikolatalı Kek

Malzemeler:

-5 adet yumurta
-1,5 bardak şeker
-200 gr erimiş margarin
-2 bardak un
-1 pk vanilya-kabartma tozu
-1/2 su bardağı kakao
-1/2 bardak damla çikolata (ben fındık parçaları koydum)

Yapılışı:

-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Yağı ekleyip tahta kaşık ile karıştıralım
-Çikolatayı koyalım
-Eleyerek kakao, vanilya, k.tozu ve unu ekleyelim
-Kaşık ile karıştıralım ve yağlanmış kalıba boşaltalım
-170 derecede ısınmış fırında 30-35 dak içi hafif nemli kalacak şekilde pişirelim.

18 Aralık 2008



Önce Beğenmediler Ama,

Pazılı pideyi çok severim, bizim küçük hanımlar görünce burun kıvırdı ama sonra bayıldılar. Defne'ye ayrıca yaptığım peynirliyi bırakıp pazılıdan yedi. Ee ön yargılı olmak hiçbir zaman iyi değil, daha küçükler öğrenecekler de, zaman zaman ben de yapıyorum aynı hatayı :(

Pazılı Pide

Malzemeler:

-2 adet ekmek hamuru
-1 bağ pazı
-1 baş soğan
-100-150 gr beyaz peynir
-Tuz, karabiber, sıvıyağ, un
-1 yumurta (üzeri için)

Yapılışı:

-Pazıları temizleyip soğanla kavuralım (tencerenin dibinde birazcık suyu kalırsa iyi olur)
-Tuzunu ve karabiberini koyup karıştıralım
-Ilınınca peyniri ekleyelim
-Ekmek hamurunu un yardımı ile pide şeklinde açalım
-Araya malzemelerini koyup kapatalım
-180 derecede ısıtılmış fırında altı, üstü kızarana kadar pişirelim
-Fırından çıkınca pazının kalan suyundan üzerlerine sürüp temiz bir beze saralım ve biraz dinlendirelim, sonra servis yapalım.

12 Aralık 2008




Komşulardan Deneme,,

Severek takip ettiğim
Tijen Hn. bloğunda görüp, denediğim browni tarifi, tek kelime ile YAPMALISINIZ... Ailecek (Defne hariç) çok beğendik...
Bu arada bayram da bitti, normal hayata dönüş zamanı..

10 Aralık 2008



Bayram mı ? O Ne Demek ??

Ne kadar tatsız, tuzsuz bir bayram geçiriyoruz anlatamam, kayınpederimsiz geçen 2. bayram, onu mezarında ziyaret etmek bana çok zor geldi, uzaklardan gelen ölüm ve hastalık haberleri, yüzü gülemeyen aile fertleri ve bayram, dilerim en kötüsü bu olur.
Her gecenin bir sabahı var elbette......

Cevizli Kereviz Salatası

Malzemeler:

-2 adet orta boy kereviz
-2-3 yk. yoğurt
-1 tk. mayonez
-2 diş sarmısak
-1/2 bardak iri dövülmüş ceviz
-Zeytinyağ, tuz

Yapılışı:

-Kerevizleri soyup limonlu suda yıkayalım
-Dövülmüş sarımsak, yoğurt,tuz, ceviz ve mayonezi karıştıralım
-Kerevizleri bu karışımın içine rendeleyip kararmaması için hemen karıştıralım
-Üzerini ceviz ve çok az zeytinyağ ile süsleyip servis yapalım

6 Aralık 2008


Bayram Geldi,

Günler birbirini kovalıyor, kurban bayramı geldi. Allah önce sağlık ve huzurla nice bayramlara nasip eder inşallah.

Hepimizin bayramı kutlu olsun....

Tahinli Kurabiye

Malzemeler:

-250 gr margarin
-1 su bardağı yoğurt
-2/3 bardak toz şeker
-9-10 çorba kaşığı tahin
-1/2 limon
-1 pk kabartma tozu
-Aldığı kadar un
-Pudra şekeri

Yapılışı:

-Yumuşak margarin, yoğurt ve limon suyunu elimizle karıştıralım
-Un ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edelim
-Hamuru 15 dak. dinlendirdikten sonra 3'e bölelim
-Hamurları merdane ile açıp tahinden sürelim ve üzerine şeker serpelim
-Her açılmış hamuru 12 eşit üçgen parçaya bölelim
-Kalın kenardan inceye doğru saralım
-170-180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim
-Pudra şekeri serpip serpip servis edelim.

4 Aralık 2008




Midye Poğaçalar,

Dumanı tütüyor poğaçaların, Defne'nin beslenmesine konulacaklar, fazla vaktim olmadığı için hemen tarifi yazalım.

Midye Poğaça

Malzemeler:

-2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
-1 pk margarin
-1 çay bardağı süt
-12 kahve fincanı un
-1 kahve fincanı nişasta
-1/2 tatlı kaşığı tuz
-Arasına ne isterseniz, benimki sade peynirli, küçük hn maydanoz vs. istemiyor

Yapılışı:

-Bütün malzemeleri iyice yoğuralım
-Hamur biraz ele yapışacak kadar yumuşak olacak
-Küçük parçalar koparıp araya malzemesini koyalım , küçük poğaçalar olacaklar
-Üzerlerine yumurta sarısı sürüp süsleyelim
-170-180 derecede pişirelim.

2 Aralık 2008


Kabak Tatlısına Geeelll,

Hafta sonu pazardan bir kabak bulup almışız( almışız derken ben pek anlamam, eşim seçti), harika. Kabak tatlısına meraklı değilimdir ama çok güzel yapmışım, beğendik.
Ben içine bir pk vanilya da koydum, keskin bir koku olmuyor, denemeniz tavsiye olunur.

Vanilyalı Kabak Tatlısı

Malzemeler:

-2 kg kabak
-4 bardak şeker
-1 pk. vanilya

Yapılışı:

-Doğranmış, yıkanmış kabakları derin bir tencereye koyalım
-Üzerine vanilya ve şekeri boşaltıp bir gece bekletelim
-Ertesi sabah suyunu salmış olan kabakları orta ateşte, kaynayana kadar ağzı kapalı, sonra açık pişirelim
-Kabaklar yumuşayınca altını kapatalım
-Ilındıktan sora servis tabağına alıp ceviz ile süsleyelim
-Arzu ederseniz kaymak ile servis edebilirsiniz.