18 Aralık 2008



Önce Beğenmediler Ama,

Pazılı pideyi çok severim, bizim küçük hanımlar görünce burun kıvırdı ama sonra bayıldılar. Defne'ye ayrıca yaptığım peynirliyi bırakıp pazılıdan yedi. Ee ön yargılı olmak hiçbir zaman iyi değil, daha küçükler öğrenecekler de, zaman zaman ben de yapıyorum aynı hatayı :(

Pazılı Pide

Malzemeler:

-2 adet ekmek hamuru
-1 bağ pazı
-1 baş soğan
-100-150 gr beyaz peynir
-Tuz, karabiber, sıvıyağ, un
-1 yumurta (üzeri için)

Yapılışı:

-Pazıları temizleyip soğanla kavuralım (tencerenin dibinde birazcık suyu kalırsa iyi olur)
-Tuzunu ve karabiberini koyup karıştıralım
-Ilınınca peyniri ekleyelim
-Ekmek hamurunu un yardımı ile pide şeklinde açalım
-Araya malzemelerini koyup kapatalım
-180 derecede ısıtılmış fırında altı, üstü kızarana kadar pişirelim
-Fırından çıkınca pazının kalan suyundan üzerlerine sürüp temiz bir beze saralım ve biraz dinlendirelim, sonra servis yapalım.

5 yorum:

  1. Eline sağlık Kübracım, çok leziz görünüyorlar. Çocukken bende öyleydim şimdi kıymetini anlıyorum o lezzetlerin :))
    Ayrıca pazının suyunun sürülmesi yumuşaklık mı katıyor pideye merak ettim
    Sevgilerimle Uğur

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık kübracım.Pideler çok lezzetli görünüyor.E ne yapalım arkadaşım çocuklar böyle.

    YanıtlaSil
  3. hem patik hem lezzetliler mutlaka deniyeceğim:))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler arkadaşlar beğendiğinize sevindim, hepinizi öptüm...

    YanıtlaSil
  5. pazılu her şeyi yerim ben eminim çok lezzetli olmuştur..Bu arada bol tarifli mutlu yıllar dilerim :)

    YanıtlaSil

Sinkonta