Ana içeriğe atla


Önce Beğenmediler Ama,

Pazılı pideyi çok severim, bizim küçük hanımlar görünce burun kıvırdı ama sonra bayıldılar. Defne'ye ayrıca yaptığım peynirliyi bırakıp pazılıdan yedi. Ee ön yargılı olmak hiçbir zaman iyi değil, daha küçükler öğrenecekler de, zaman zaman ben de yapıyorum aynı hatayı :(

Pazılı Pide

Malzemeler:

-2 adet ekmek hamuru
-1 bağ pazı
-1 baş soğan
-100-150 gr beyaz peynir
-Tuz, karabiber, sıvıyağ, un
-1 yumurta (üzeri için)

Yapılışı:

-Pazıları temizleyip soğanla kavuralım (tencerenin dibinde birazcık suyu kalırsa iyi olur)
-Tuzunu ve karabiberini koyup karıştıralım
-Ilınınca peyniri ekleyelim
-Ekmek hamurunu un yardımı ile pide şeklinde açalım
-Araya malzemelerini koyup kapatalım
-180 derecede ısıtılmış fırında altı, üstü kızarana kadar pişirelim
-Fırından çıkınca pazının kalan suyundan üzerlerine sürüp temiz bir beze saralım ve biraz dinlendirelim, sonra servis yapalım.

Yorumlar

  1. Eline sağlık Kübracım, çok leziz görünüyorlar. Çocukken bende öyleydim şimdi kıymetini anlıyorum o lezzetlerin :))
    Ayrıca pazının suyunun sürülmesi yumuşaklık mı katıyor pideye merak ettim
    Sevgilerimle Uğur

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık kübracım.Pideler çok lezzetli görünüyor.E ne yapalım arkadaşım çocuklar böyle.

    YanıtlaSil
  3. hem patik hem lezzetliler mutlaka deniyeceğim:))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler arkadaşlar beğendiğinize sevindim, hepinizi öptüm...

    YanıtlaSil
  5. pazılu her şeyi yerim ben eminim çok lezzetli olmuştur..Bu arada bol tarifli mutlu yıllar dilerim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.