Ana içeriğe atla


Tadına Bayıldım,

Bir yemek davetinde sofraya tavanın içinde sıcak sıcak, mis gibi kokan alacalı bir şey geldi, kırmızı biber olduğunu anladık, tadınca bayıldık, içindekileri çözmeye çalıştık. Kremalı olduğu belliydi, ev sahibesinden de ayrıntıları öğrendik ve bu akşam yapıp ev halkına sunduk, denemeniz şiddetle tavsiye olunur.

Kremalı Kırmızı Biber Kızartma

Malzemeler:

-6-7 adet kırmızı biber
-200 ml krema
-1 yumurta
-1/2 bardak un
-Tuz, sıvıyağ

Yapılışı:

-Biberleri yıkayıp, 150 derceli fırında 20-25 dak tutalım
-Fırından çıkınca üst kabuklarını soyalım, çekirdeklerini çıkaralım
-Yumurtayı çırpalım, biberleri önce yumurtaya daha sonra una bulayalım
-Az yağ ile yağlanmış tavada iki tarafını hafif kızartalım
-Üzerlerine tuz serpelim ve kremayı boşaltalım
-Kısık ateşte kremayı çekene kadar pişirelim
-Sıcak servis yapalım.

Yorumlar

  1. tarif ne kadar degisik ve guzel ellerine saglik not aldim en kisa zamanda hazirlanacak sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Off off çok güzel olmuştur o.Bana da bu ramazan da buna benzer birşey ikram ettiler:tavuklu kırmızı biber kremalıydı nefisti.O lezzeti düşündüm ve bununda güzel olduğuna ikna oldum.En kısa zamanda deneyeceğim.
    Ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler arkadaşlar, beğendiğinize sevindim, hele birde yeseniz eminim çok seveceksiniz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Kübra, bu ne hoş bir tarif böyle...

    Mutlaka deneyeceğim..

    Ellerinize sağlık.

    sıcacık sevgiler..

    Bu sırada sayfanıza yeni yazı eklediğinizde yazınızın başlığını sayfamdaki blog manşete eklerseniz diğer blogcu dostlarda sizin yazı eklediğinizden haberdar olacaklardır. Sizi blog manşetde görmek beni sevindirecek.

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  5. Zerriciğim teşekkürler, tabii ki manşetinde olmak isterim..
    Sevgi ile

    YanıtlaSil
  6. evet bencede cok degisik bir tarif en kisa zamanda denicem tesekürler,

    YanıtlaSil
  7. selam bu tarif konserve köz biberle olur mu acaba.tşk ederim

    YanıtlaSil
  8. selam bu tarif konserve köz biberle olur mu acaba.tşk ederim

    Cevap bekliyorummmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  9. Kübra merhaba
    Tarifi yeni gördüm (yaklaşık 1 yıl gecikmeli olarak:) kusuruma bakma. Böyle bir lezeti nasıl kaçırmışım. Hafta sonu misafirlerime yaptım harikaydı tadı tam benim damak tadıma uygun ayrıca misafirlerimde çok beğendiler.
    Paylaştığın için çok teşekkürler
    en kısa zamanda blogumda da yayınlayacağım
    Sevgiler görüşmek üzere
    Uğur

    YanıtlaSil
  10. selam bu tarif konserve köz biberle olur mu acaba.tşk ederim
    Çarşamba, 06 Şubat, 2008

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.