Ana içeriğe atla

Teyzemin Keki,

Geçenlerde annem ve ablamla teyzeme gittik, iki günlük tatilimin bir gününü aile ziyareti için ayırmıştım.Teyzem çok güzel bir kek yapmış, çok beğendik. Bende bu hafta hemen denedim, denemenizi tavsiye ederim, sanki pastaneden alınmış gibi oluyor. Bu arada aşağıda küçük kuzumun resim sergisi var, buzdolabında sergiliyoruz.....

Ayşın Keki

Malzemeler:

-5 adet yumurta
-14 yk. şeker
-14 yk. un
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 pk kabartma tozu-vanilya
-2 yk. kakao
-1 bardak dövülmüş ceviz
-1/2 bardak kuru üzüm

Yapılışı:

-Yumurta ve şekeri iyice çırpalım
-Yağ ve kakao hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağı koyup tekrar karıştıralım, yağlanmış kalıba boşaltırken kabın içinde karışımdan biraz bırakalım
-Kalan karışıma kakaoyu ekleyip çırpalım, boşaltığımız hamurun üzerine gezdirerek boşaltalım
-160 derecede ısınmış fırında pişirelim.







Yorumlar

  1. Canım ellerine sağlık ama 5 yımurta fazla olmazmı. Nasıl oldu tadı. Aslına bakarsan yumurtayla aram hiç hoş değilde ondan. KOku oldumu...? sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    resim sergisi şahane..

    hele uzun bacaklı tiplere bayıldım :)))

    Yavrucuğu benim için öpün lütfen.. :)

    kekte nefis ellerinize sağlık.

    sıcacık sevgiler..
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  3. Serpil'ciğim çok güzel oldu, senin yumurtaya olan hassasiyetini bilemem ama biz beğendik.
    Zerri onlar bir kere uzun bacaklı tip değil, teletabiler şekerim,tşk.
    Sevgi ile

    YanıtlaSil
  4. kuzenin BurçinPazar, 27 Ocak, 2008

    Defne'yi bence harcıyorsunuz... Tocuğu güzel sanatlara gönderin hem sınıfında da birinci olmuş zaten bence haketti (:

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.