Ana içeriğe atla



Bugün Cuma, Ne Güzel Bir Gün,,

Yine hafta sonu geldi, ne mutlu değil mi? Hafta sonuda çalışanlar için hoş değil tabii, onlara kolay gelsin. Baktım da arayı açmışım, bir haftadır bloğumla ilgilenemedim, işler çok yoğun, eve yorgun gidince bütün gün karşısında oturduğum bilgisayarı görmek bile istemiyorum. Kolay pide tarifi ekledim,

Pide

Malzemeler:


-Ekmek hamuru
-Arzuya göre sucuk, sosis, kaşar
-Soğan
-Kıyma
-Biber
-Domates
-Tuz,karabiber, tereyağ
-Un, sıvıyağ
-1 yumurta sarısı, (su ile inceltilmiş olacak)
Yapılışı:

-Soğan ve biberleri küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım, kıymayı ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edelim
-En son tuz ve karabiber ekleyip suyunu çekince altını kapatalım
-Bir ekmek hamurunu ikiye bölüp, uzunlamasına merdane yardımı ve biraz un ile açalım (ince olmayacak)
-Araya kavrulmuş karışımdan koyalım ve ağızlarını pide gibi kapatalım
-İsteğe göre aralarına sucuk, sosis ve kaşar koyabilirsiniz
-Yağlanmış tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısını sürelim, 190 derecede 15-20 dak altı üstü kızarana kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağ sürüp sıcak servis yapalım.

Yorumlar

  1. selam kolay pidre tam benlik..ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Cuma günlerini hepimiz iple çekiyoruz cidden:).
    Canım, pideler hem çok pratik hem de lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  3. pideler harika olmuslar,ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar merhaba,

    Beğendiğinize sevindim, tşk.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bu pide harika olmuş dumanı üzerinde ellerine sğlıkk

    YanıtlaSil
  6. Tesekkurler bu guzel tarif icin yine herzamanki gibi guzel tarif elinize saglik.

    Benim de yemek sitem var adresi: http://yemektarifleriizle.blogspot.com/

    Acemiyim ama herkesi beklerim.

    Iyi gunler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…