Ana içeriğe atla

Ohhh beee,

Çok şükür birşeyler yazabilmek için fırsat yaratabildim. Bu hafta o kadar yoğundu ki akşamları eve sekizden önce gelemedim, evin küçüğü yine hastalandı, onu annemde bırakmak zorunda kaldım, eşim üç gündür yatıyor, Deniz'imde midesini üşütmüş onun ki başka bir türlü, ben bugünde çalıştım, ne halde olduğumu varın siz düşünün. Bu akşam çok şükür yastıklar, battaniyeler ortadan kalktı, ailece bir yemek yiyebildik. Ohh beeee
Bir haftadır yazamadığım pastaların tarifini ıslak kek eşliğinde çok şükür yazıyorum,,

Islak Kek

Malzemeler:

-4 yumurta
-3 y.k. kakao
-1 paket margarin
-1,5 bardak süt
-2 bardak şeker
-2,5 bardak un
-Kabartma tozu, vanilya

Yapılışı:

- Süt, şeker, erimiş yağ ve vanilyayı iyice karıştıralım
-Bu karışımdan 1 su bardağı ayıralım
-Karışıma yumurtayı ekleyip çırpalım
-Unu ve kabartma tozunu koyup tekrar karıştıralım
-160 derecede önceden ısınmış fırında pişirelim
-Fırından çıktıktan 5 dak. sonra kekin üzerine ayırdığımız karışımı dökelim
-Dökmeden önce kekin üzerini 4-5 yerden derince delelim ki karışım iyice kekin için girebilsin

Şimdi pasta tariflerini verelim,










Vişneli Pasta

Malzemeler:

Kek:
-5 yumurta
-5 kahve fincanı şeker
-5 kahve fincanı un
-1/2 pk. kabartma tozu
-3 y.k. kakao

-1 su bardağı çekirdeksiz vişne
-1 pk. kakaolu creme ole
-1 pk. bitter çikolata
-1,5 bardak süt

Yapılışı:

-Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser ile iyice çırpalım (7-8 dak.)
-Unu, kakao ve kabartma tozunu ekleyelim
-160 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-Creme oleyi süt ile iyice çırpalım
-Keki tabağımıza alıp ortasını tart hamuru gibi , kenarlarından 1-2 parmak kalacak şekilde çok derin olmamak koşulu ile içini oyup çıkaralım
-Kekin içine vişnelerin 2/3'sini yerleştirelim, ben donmuş vişne kullandığım için kekin ortasını ıslatmadım, sadece kenarlarını 5-6 kaşık vişne suyu ile ıslattım
-Çikolatanın birazını üzerini süslemek için irice rendeledim, kalanını ufak parçalara ayırıp vişnelerin üzerine serpeledim
-Creme ole'yi kekin ortasına boşalttım, kalan vişneleri dizip rende çikolatalarla süsledim.
Çok hafif ve kolay bir pasta, içinden çıkan kek parçalarını ay çöreği veya sütlü bir tatlıda kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz.


Meyveli Pasta

Malzemeler:

Kek:
-5 yumurta
-5 kahve fincanı şeker
-5 kahve fincanı un
-1 pk. kabartma tozu
-1 çay bardağı hindistan cevizi

Ara Krema:
-1/2 pk margarin
-2 su bardağı süt
-2 yk. un
-1 yk. nişasta
-1 su bardağı şeker
-1 pk vanilya

-4-5 adet muz
-3 adet kivi
-1 pk. krem şanti
-1 pk. tart jölesi
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı kadar prtakal suyu

Yapılışı:

-Keki vişneli pastada olduğu gibi hazırlayalım
-Ara krema için yağın dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp muhallebi gibi pişirelim, piştikten sonrs içine yağı atıp mikserle 5 dak. çırpalım
-Krem şantiyi tarifine göre hazırlayalım
-Keki ikiye bölelim ve iki katınıda 6-7 kaşık portakal suyu ile ıslatalım
-Tabanda kalacak parcaya kremanın 2/3'sini yayalım ve üzerine dilimlediğimiz muzları sıkça yerleştirelim
-Muzların üzerine krem şantiden sürelim, üst parçayı yerleştirelim
-Kalan kremayı kekin üzerine döküp spatula yardımı ile yayalım, diğer meyvaları istediğimiz gibi yerleştirelim
-Pastanın kenarlarını krem şanti ile sıvayıp, üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim
-En son tart jölesini hazırlayıp meyvaların üzerine sürelim.

Pastaların 1 gece dolapta dinlenmesi gerekiyor, bilginize

Yorumlar

  1. ayy hepsi de birbirinden güzell görünüyor.. eminim tatları da öyledir.. hele şu vişneli pastanın sunumu çok hoş olmuş..
    bu arada sizin blogunuzu takip etmek çok hoşuma gidiyor.. adaş olduğumuzdan kaynaklanıyor sanırım.. :) her zaman gelicem..
    sevgilerimlee..

    YanıtlaSil
  2. Kübracım Hoşgeldin,
    Çok hoş şeyler yazmışsın, tşk.
    Her zaman beklerim
    Sağlık ve sevgi ile

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.