Ana içeriğe atla


Ispanağı Çiğden Koydum,

Ispanaklı börek yaparken, soğan ile ıspanağı kavurup yapardım, bayram için yapacağım ıspanaklı böreğin peynirini alırken bir hanımefendinin "az birşey istiyorum, ıspanaklı böreğe koyacağım" dediğini duydum ve hemen hanımefendinin yanına yanaşıp kendisine ıspanaklı böreği nasıl yaptığını sordum, tarifi aşağıdadır, çok detaylı ve hoş bir anlatımdı, tanımasamda tekrar teşekkürler...
Bundan sonra hep böyle yapacağım

Ispanaklı Börek

Malzemeler:

-1/2 kg ıspanak
-1 kg yufka
-1 demet taze soğan
-150-200 gr beyaz peynir
-2 adet yumurta
-1/2 kg süt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-Tuz, karabiber

Yapılışı:

-Temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanağı, doğranmış taze soğanı, beyaz peyniri, tuz ve karabiberi bir kabın içinde harmanlayalım
-Süt, yağ ve yumurtaları başka bir kapta karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye yufkanın birini kenarları tepsiden sarkacak şekilde yayalım
-Kaşık yardımı ile sütlü karışımdan döküp yayalım, diğer yufkaları dörde bölerek hazırlayalım
-Parçalara ayırdığımız dört yufkanın ikisini her katına karışımdan dökerek tepsiye döşeyelim
-Araya ıspanakları döküp iyice yayalım
-Kalan yufkalarıda diğerleri gibi döşeyelim, sütlü karışımı bitirelim,tepsiden sarkan yufkaları kapatıp üzerine yumurta sarısı sürelim
-Altı ve üstü kızarana kadar pişirelim, sıcak servis yapalım.

Yorumlar

  1. aa ben daha yeni yazdım yorum.. hemen yenilemişsiniz..
    ıspanaklı böreği çok severim.. nerdeydi sizin ev, ben bir uğrayayım :p
    ellerinize sağlık, benim annem de hep kavurup yapar ıspanakları, söyliim de bir de böyle yapsın..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ben de ıspanağı hep çiğden koyarım. Biraz da kavurmaya üşenmekten :) Ama güzel de oluyor. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Kübra Merhabalar,

    Denemenizi tavsiye ederim, buyrun beklerim,
    Sevgiler

    Bocuruk hoşgeldin,
    bazen bende üşendiğim için bazı şeylerin tarifi değişiyor, olur o kadar.Tşk.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. merhaba Kübra abla, siteni bugün Nevrişimden öğrendim..
    süper bi site yapmışsın..
    eskiden beri enerjine hep hayrandım, 2 çocukla brova valla:))
    defne'n de bugün bizdeydi..
    Ben bayıldım maşşallah ne kadar güzel kızların var..
    seni çok özledim..
    Derya

    YanıtlaSil
  5. Derya'cım hoşgeldin,
    Ziyaretin beni çok mutlu etti, bu vesile ile seni tebrik ederim.
    Sitemi beğendiğine sevindim,tşk yine beklerim.
    Kızlar güzelde, birazda anlaşabiyseler daha iyi olacak.
    Anneye çok selam, seni öpüyorum, en kısa zamanda görüşmek üzere
    Sağlık ve sevgi ile,,,

    YanıtlaSil
  6. Kübracigim
    Bende yapiyorum ispanakli börek ama kavuruyorum.Bu sekilde yaparsam ispanagi öylecemi yoksa sikiptami yapiyorsun.Pasta tarifleri icin tsk.Her ikiside harika
    Sevgiler Tülay
    Teyzemi ve Enistemi öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Kübracım merhaba!
    Ben de ıspanaklı böreği böyle yaparım.Fırında da ıspanağını çiğden koyarak pişiririm.Hem daha lezzetli,hem daha vitaminli oluyor.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. selam
    genelde ben de yaparken çiğden koyarım ıspanağı
    görüntü harika ellerine sağlık

    http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  9. Tülaycım Hoşgeldin,

    Ispanağı 1-2 saat önceden yıkayıp süzgece koyarsan sıkmana gerek kalmaz, hatta havlu kağıt ile nemini alabilirsin.
    Beğendiğine sevindim, tşk.
    Öptüm, görüşürüz.

    Arzucum Merhabalar,

    Hoşgeldin, evet hem lezzetli hemde sağlıklı, yine beklerim.
    Sevgiler

    Esracım Hoşgeldin,

    Ziyaretin için tşk. beğendiğine sevindim,
    Sağlık ve sevgi ile

    YanıtlaSil
  10. Kocamaaaan Merhaba,

    Çok güzel bir alternatif. Çiğden ıspanak konusu .. İyi ki yaklaşıp sormuşsunuz ve iyi ki bizimle paylaşmışsınız. Çook güzel görünüyor.

    sevgilerimle...

    Http://misss.blogcu.com

    YanıtlaSil
  11. Zerrincim Merhaba
    Arada etrafta konuşulanlara kulak kabartmak iyi oluyor,
    Ziyaretin için tşk.
    Sağlık ve sevgi ile

    YanıtlaSil
  12. Güzel bir tarif. Ben de benzerini yapıyorum, kol böreği olarak. Yufkaları kendim açıyorum.

    Bir adaşınızdan selamlar...

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel bir tarif. Ben de benzerini yapıyorum, kol böreği olarak. Yufkayı kendim açıyorum.

    Bir adaşınız...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.