12 Kasım 2006



Birde Bunu Deneyin,

Geçen hafta kek yapmak için mutfağa girdim, kitapları karıştırmaya ve uzun uzun uğraşmaya pek vaktim olmadığı için kafama göre takıldım desem yeridir. Uzun zamandır bekleyen şeftali
konservesinide değerlendirmek için "Şeftalili Kek" yaptım. Şeftali konservesi bana Antalya'dan gelmişti, özellikle saklamıştım ama artık daha fazla dayanamayacağını düşünüp açtım, inanım şeftali kokusu ve tadı aynen duruyordu, yapanların ellerine sağlık. Şeftaliyi biraz şekerle pişirip soğutunca da aynısı olacaktır sanırım veya kayısı kompostosunun meyvalarınıda kullanabilirsiniz.....

Şeftalili Kek

-3 yumurta
-1,5 bardak şeker
-125 gr margarin (erimiş)
-1 bardak süt
-1 bardak şeftali püresi
-Alabildiğince un
-Kabartma tozu
-1/2 paket vanilya

Üzerine:
-1 bardak şeftali püresi
-2 y.k. pudra şekeri

Yapılışı:

-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Sırası ile diğer malzemeleri ekleyelim
-Elenmiş un ve k.tozunuda ekleyip hırpalamadan karıştıralım
-160 derecedeönceden ısınmış fırında pişirelim
-Üzerine şeftali ve pudra şekerini karıştırıp yaptığımız sosu servis yaparken dilimlerin üzerine dökelim......

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, kek harika görünüyor. Kek yapmasını çok sevmeme rağmen hiç şeftalili denememiştim, mutlaka deneyeceğim.

    Linkinizi siteme ekledim. Ben de sizi kendi bloguma beklerim:).

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin sevgili butterfly
    Tşk. ederim, bende en kısa zamanda bloguma sizi ekleyeceğim.
    Kelebekleri bende çok severim, bloğunuzun ismini çok beğendim.
    Sağlık ve sevgi ile....

    YanıtlaSil

Ispanak Borani