Ana içeriğe atla


Nacizane Bu Senenin İlk İftar Daveti,

Bu sene ilk iftar davetimiz kayınvalidem ve kayınpederim için oldu, dün akşam beraber açtık orucumuzu Allah tekrarlarını nasip eyler inşallah. Açılışı yaptık hafta sonlarımız misafirli geçecek bundan sonra, eksik olmasın inşallah....
Masamızda,
Brokoli Çorbası
Dana Et Sote
İç Pilav
Patates Kızartması
Acılı Patlıcan-Kabak Kızartma
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Akdeniz Salata
Fındıklı Revani vardı. İçlerinden Brokoli çorbası ve iç pilavın tarifini vermek istiyorum, daha sonrada fındıklı revaniyi yazacağım.

Brokoli Çorbası

Malzemeler:

-250 -300 gr brokoli
-1 pk. krema(200 ml)
-1 y.k. tepeleme un
-5-6 bardak su
-Tuz

Yapılışı:

-Yıkadığımız brokoliye suyu ekleyip yumuşayana kadar kaynatalım
-Unu bir tencereye alıp pembeleşene kadar kavuralım ve içine kremayı döküp hızlı hızlı karıştıralım
-Daha sonra brokoliyi haşladığımız suyu ve brokolinin çiçek kısımlarını ekleyelim
-El blendırı ile iyice parçalayalım ve tuzu ekleyip 10-15 dak. kısık ateşte karıştırarak pişirelim.



İç Pilav

Malzemeler:

-2 bardak pirinç
-2 y.k. tereyağ
-1 küçük baş soğan
-2 y.k. dolmalık fıstık
-2 y.k. kuş üzümü
-1/2 demet dereotu
-1 tatlı k. şeker
-1/2 çay kaşığı karabiber
-1/2 çay kaşığı tarçın
-Tuz
-3 bardak sıcak su

Yapılışı:

-Pirinçleri iyice yıkayıp süzelim
-Tereyağını eritip içine küçük doğradığımız soğanları ve fıstıkları atalım ve biraz çevirelim
-Pirinç ve ayıklayıp yıkadığımız kuş üzümlerini, doğranmış dereotunu ve baharatları ekleyelim ve 1-2 dak kavuralım
-Sıcak suyu koyup kendini çekene kadar kısık ateşte pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.