Ana içeriğe atla

Canım Bulgur Pilavı İstedi,

Bulgur pilavını ramazanda yapmıştım, canım nasıl bir anda istemişti. Bizim evde sık pişmez ki pişmesi lazım çok sağlıklı ve lezzetli. Deniz ve ben çok seviyoruz ama eşim ve küçük hanım pek meraklı değil yinede arada bir yaparım. Herkes bilir ama yinede paylaşmak istedim, belki farklı bir ayrıntı vardır.


Naneli Bulgur Pilavı

Malzemeler:

-1 su bardağı pilavlık bulgur
-1 baş soğan
-1 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 y.kaşığı tereyağ
-1 tatlı kaşığı salça
-1 diş sarımsak
-1 y.kaşığı kuru nane
-1,5 bardak su
-Tuz, arzuya göre pul biber

Yapılışı:

-Yağda küçük doğranmış soğan ve sarımsağı çevirelim
-Pembeleşince doğranmış biber ve domatesleri ekleyelim
-Salçayı ve suyu koyup kaynatalım
-Yıkanmış bulgurları, tuzu ve naneyi ekleyip, karıştıralım
-Suyunu çekip üzeri gözgöz olunca altını kapatalım ve demlenince servis yapalım.

Yorumlar

  1. Kübra'cığım birkaç gündür yoktun, merak ettim doğrusu.Aydında bulgur pilavını çok sever nanelisi farklı olabilir, eline sağlık.Bu arada geçmiş bayramınızda kutlu olsun.Halayı aramıştım hepinizin orada olduğunu söylemişti,zamanım olup sonra tekrar arayamadım. Herkese selam.

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin
    Bu aralar işlerimiz çok yoğun eve yorgun gidiyorum, siteye giremiyorum. Sizin de kutlu olsun. Annem söyledi aradığını sağolasın.
    Bizde arayamadık. Bizden size selam, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. güzelim, bir tutam fesleğen-reyhan katarsan pilavın daha bir hoş olacak

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.