2. İftarımız,,

Cuma akşamı ikinci iftar yemeğimizi verdik. Konuklarımız annem, babam, Yalova'daki kardeşim ve eşi, annemlerde misafir olan kuzenim ve eşiydi. O akşam iftardan önce kuzenimin eşinin iş başvurusu yaptığı ve girmeyi çok istediği büyük ve yabancı firmadan olumlu sonucu alınca yemeğimiz kutlama yemeğine döndü, Allah muvaffak eylesin, Asiye ve Şafak kalplerinin güzelliği ile herşeye layıklar, ee Şafak'cım verdiğin bunca emeğe karşılık en iyi yerlere gelmek hakkındı. O akşamı muzur kardeşim Nevra'nın da esprileriyle gayet hoş geçirdik. Allah tekrarlarını nasip eylesin.
Haftaya 3. iftarımızı vermeyi planlıyoruz, Allah kısmet ederse tabii.
Masamın resmini çekmeye fırsat bulamadım :((


Soframızda
Fesleğenli Yaz Çorbası
Ceviz Soslu Tavuk
Tereyağlı Patates
Safranlı Pilav
Peynirli Mantar
Sosis Ruloları
Kabak Salata
Karışık Salata
Dondurmalı Keşkül vardı.


Fesleğenli Yaz Çorbası

Malzemeler:

-1 lt domates suyu
- 1 y.k.tepeleme un
-1 y.k. tereyağ
-3-4 bardak su
-Taze veya kuru fesleğen, tuz
-1/2 pk. krema

Yapılışı:

-Unu yağ ile kavurup içine domates suyunu dökelim
-Daha sonra suyu eklayip kaynayana kadar karıştıralım
-İndirmeden tuzunu ve fesleğeni ekleyelim, servis yaparken için 1 ç.k. krema koyalım

Ceviz Soslu Tavuk

Malzemeler:

-Tavuk göğüs
-1 bardak dövülmüş ceviz
-1 pk. krema
-1 bardak süt
-2 y.k. ketçap
-1 bardak rende kaşar
-1 ç.k. köri, tuz

Yapılışı:

-Tavuzları tepsiye dizelim
-Kaşar p. hariç diğer malzemeleri karıştırıp tavukların üzerine döküp fırına verelim
-Suyunu çekene kadar pişirelim
-Rende kaşarı üzerine döküp, fırında kızarana kadar tutalım ve servis yapalım.

Peynirli Mantar

Malzemeler:

-500 gr mantar
-2 yk. margarin veya tereyağ
-200 gr beyaz peynir
-1/2 demet maydanoz, tuz

Yapılışı:

-İyice yıkanmış ve doğranmış mantarları yağda suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirelim
-Fırın kabına alım üzerine peynirli karışımı dökelim ve fırında 5-10 dak. pişirelim


Sosis Ruloları

Malzemeler:

-2 yufka
-Sosis
-Sıvı yağ

Yapılışı:

-Yufkayı ikiye katlayıp geniş tarafına sosisleri dizip rulo saralım
-Daha sonra sarılı sosisleri istediğimiz ebatta kesip kızartalım

Safranlı Pilav

Malzemeler:

-2 bardak pirinç
-2 y.k. tereyağ
-1 y.k. sıvıyağ
-1 ç.b. kuş üzümü
-1 tatlı kaşığı safran
-1/2 demet dereotu
-2,5 bardak sıcak su
-Tarçın, tuz

Yapılışı:

-Sıcak tuzlu suda beklemiş pirinçlerimizi tuzunuda koyup yağda kavuralım
-Safranı, kuş üzümünü ve sıcak suyu koyup pişirelim
-İyice demlendikten sonra dereotunu ve arzuya göre tarçını ekleyelim ve karıştıralım
-2-3 dak. bekleyip servis yapalım.
Ben baharat fiyatlarını hiç bilmiyormuşum meğerse, baharatçıdan 50 gr. safran istedim de gerisini bilenler anlamıştır herhalde :))(gramı
eski para ile 2,5 milyonmuş) rezil oldum yani...


Yorumlar

  1. Kesinlikle cok guzel bir sofra...Tavukla ilgili bir sorumvar:hic bir on islem yapmadan hazirladinzi heralde degil mi?Ne kadar surede pisti?
    Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz,
    Tşk.ediyorum, evet ön işlem yapmadım, süresini şöyle ayarladım, tavuklar suyunu salıp çekene kadar, fırının en alt katında pişirdim,
    Gerçi tavukları önceden ocakta bir çevirseydim pişirmesi daha kısa ve kolay olabilirdi sanırım.
    Sevgi ile

    YanıtlaSil
  3. Bu sosis rulolarını kızartmak yerine fırında pişirsek olur dimi??

    YanıtlaSil

Yorum Gönder