Ana içeriğe atla

2. İftarımız,,

Cuma akşamı ikinci iftar yemeğimizi verdik. Konuklarımız annem, babam, Yalova'daki kardeşim ve eşi, annemlerde misafir olan kuzenim ve eşiydi. O akşam iftardan önce kuzenimin eşinin iş başvurusu yaptığı ve girmeyi çok istediği büyük ve yabancı firmadan olumlu sonucu alınca yemeğimiz kutlama yemeğine döndü, Allah muvaffak eylesin, Asiye ve Şafak kalplerinin güzelliği ile herşeye layıklar, ee Şafak'cım verdiğin bunca emeğe karşılık en iyi yerlere gelmek hakkındı. O akşamı muzur kardeşim Nevra'nın da esprileriyle gayet hoş geçirdik. Allah tekrarlarını nasip eylesin.
Haftaya 3. iftarımızı vermeyi planlıyoruz, Allah kısmet ederse tabii.
Masamın resmini çekmeye fırsat bulamadım :((


Soframızda
Fesleğenli Yaz Çorbası
Ceviz Soslu Tavuk
Tereyağlı Patates
Safranlı Pilav
Peynirli Mantar
Sosis Ruloları
Kabak Salata
Karışık Salata
Dondurmalı Keşkül vardı.


Fesleğenli Yaz Çorbası

Malzemeler:

-1 lt domates suyu
- 1 y.k.tepeleme un
-1 y.k. tereyağ
-3-4 bardak su
-Taze veya kuru fesleğen, tuz
-1/2 pk. krema

Yapılışı:

-Unu yağ ile kavurup içine domates suyunu dökelim
-Daha sonra suyu eklayip kaynayana kadar karıştıralım
-İndirmeden tuzunu ve fesleğeni ekleyelim, servis yaparken için 1 ç.k. krema koyalım

Ceviz Soslu Tavuk

Malzemeler:

-Tavuk göğüs
-1 bardak dövülmüş ceviz
-1 pk. krema
-1 bardak süt
-2 y.k. ketçap
-1 bardak rende kaşar
-1 ç.k. köri, tuz

Yapılışı:

-Tavuzları tepsiye dizelim
-Kaşar p. hariç diğer malzemeleri karıştırıp tavukların üzerine döküp fırına verelim
-Suyunu çekene kadar pişirelim
-Rende kaşarı üzerine döküp, fırında kızarana kadar tutalım ve servis yapalım.

Peynirli Mantar

Malzemeler:

-500 gr mantar
-2 yk. margarin veya tereyağ
-200 gr beyaz peynir
-1/2 demet maydanoz, tuz

Yapılışı:

-İyice yıkanmış ve doğranmış mantarları yağda suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirelim
-Fırın kabına alım üzerine peynirli karışımı dökelim ve fırında 5-10 dak. pişirelim


Sosis Ruloları

Malzemeler:

-2 yufka
-Sosis
-Sıvı yağ

Yapılışı:

-Yufkayı ikiye katlayıp geniş tarafına sosisleri dizip rulo saralım
-Daha sonra sarılı sosisleri istediğimiz ebatta kesip kızartalım

Safranlı Pilav

Malzemeler:

-2 bardak pirinç
-2 y.k. tereyağ
-1 y.k. sıvıyağ
-1 ç.b. kuş üzümü
-1 tatlı kaşığı safran
-1/2 demet dereotu
-2,5 bardak sıcak su
-Tarçın, tuz

Yapılışı:

-Sıcak tuzlu suda beklemiş pirinçlerimizi tuzunuda koyup yağda kavuralım
-Safranı, kuş üzümünü ve sıcak suyu koyup pişirelim
-İyice demlendikten sonra dereotunu ve arzuya göre tarçını ekleyelim ve karıştıralım
-2-3 dak. bekleyip servis yapalım.
Ben baharat fiyatlarını hiç bilmiyormuşum meğerse, baharatçıdan 50 gr. safran istedim de gerisini bilenler anlamıştır herhalde :))(gramı
eski para ile 2,5 milyonmuş) rezil oldum yani...


Yorumlar

  1. Kesinlikle cok guzel bir sofra...Tavukla ilgili bir sorumvar:hic bir on islem yapmadan hazirladinzi heralde degil mi?Ne kadar surede pisti?
    Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz,
    Tşk.ediyorum, evet ön işlem yapmadım, süresini şöyle ayarladım, tavuklar suyunu salıp çekene kadar, fırının en alt katında pişirdim,
    Gerçi tavukları önceden ocakta bir çevirseydim pişirmesi daha kısa ve kolay olabilirdi sanırım.
    Sevgi ile

    YanıtlaSil
  3. Bu sosis rulolarını kızartmak yerine fırında pişirsek olur dimi??

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.