9 Temmuz 2006


Kirazlar bitmeden,

İki gündür evdeki kirazlarla yapabileceğim birşeyler arıyordum, en sonunda Sn. Emine Beder'in vişneli muffinlerini kirazla yaptım. Kekin lezzeti çok güzel olmuştu, kirazda değişik bir tat katmıştı. Bir dahaki sefere kirazları sadece üstlerine değil hamurun içinede bolca koyacağım öyle daha güzel olacağına eminim.

Kirazlı Muffin

Malzemeler:

-3 yumurta
-1/2 pk. margarin (erimiş)
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-3 su bardağı un
-1 pk. kabartma tozu
-2 pk. vanilya
-25-30 adet çekirdeksiz kiraz, vişne veya üzüm
-25-30 adet kağıt kalıp

Yapılışı:

-Yumurtaları şekerle köpürene kadar iyice çırpalım
-Yağları, sütü ve vanilyayı ekleyip yarım dak. çırpalım
-Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım
-Hamuru kalıpların yarısına gelecek şekilde paylaştıralım ve üzerlerine kirazları paylaştıralım
-160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta