9 Temmuz 2006
Kirazlar bitmeden,
İki gündür evdeki kirazlarla yapabileceğim birşeyler arıyordum, en sonunda Sn. Emine Beder'in vişneli muffinlerini kirazla yaptım. Kekin lezzeti çok güzel olmuştu, kirazda değişik bir tat katmıştı. Bir dahaki sefere kirazları sadece üstlerine değil hamurun içinede bolca koyacağım öyle daha güzel olacağına eminim.
Kirazlı Muffin
Malzemeler:
-3 yumurta
-1/2 pk. margarin (erimiş)
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-3 su bardağı un
-1 pk. kabartma tozu
-2 pk. vanilya
-25-30 adet çekirdeksiz kiraz, vişne veya üzüm
-25-30 adet kağıt kalıp
Yapılışı:
-Yumurtaları şekerle köpürene kadar iyice çırpalım
-Yağları, sütü ve vanilyayı ekleyip yarım dak. çırpalım
-Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım
-Hamuru kalıpların yarısına gelecek şekilde paylaştıralım ve üzerlerine kirazları paylaştıralım
-160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder