4 Aralık 2021

Kavrulmuş Soğanlı Humus


Humus, en sevdiklerimizden, köftenin yanına çok yakışıyor...
Bu sefer üstüne soğan kavurduk, harika oldu. Farklı versiyonlarını denemeye devam, ama siz bunu yapın bence, çok güzeldii


 
Soğanlı Humus

Malzemeler;

-2 su bardağı haşlanmış nohut
-3 diş sarımsak
-3-4 yemek kaşığı tahin
-1 limon suyu
-1 çay kaşığı kimyon
-Tuz
-5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için;
-2 büyük baş soğan
-Kavurmak için 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 çay kaşığı pul biber, biraz tuz

Yapılışı;
-Soğanları ay şeklinde piyazlık doğrayın, yağda biraz tuz ekleyerek kısık ateşte sık sık karıştırarak kavurun, karamelize olsun ama yanmasınlar, pul biberini ekleyin altını kapatın
-Nohut, sarımsak, limon suyu, tahin, kimyon, zeytinyağ ve tuzu rondoda iyice çekin, krema gibi pürüzsüz olsun, kıvamı çok koyu olursa 1-2 kaşık su ekleyebilirsiniz (ben nohutları haşladığım sudan ekliyorum), tadını kontrol edin, damak zevkinize göre eklemeler yapabilirsiniz
-Servis tabağına alın, ortasını kaşıkla hafif açın ve üzerine soğanları yayın
Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Zeytinyağlı Yer Elması