19 Kasım 2021

Kereviz Musakka


Uzun bir aradan sonra merhaba,
Güzel başlayıp üzüntü ile biten Eylül, bu üzüntü ve sıkıntıların devam ettiği Ekim, yaşadığımız üzüntüyü kabullenmeye ve alışmaya çalıştığımız Kasım...
Tam bir sonbahar
Hazan ve hüzün mevsimi, sarardık, yaprak döktük.
Tabii ki zamana bıraktık herşeyi, ilaç misali...
O zaman yeniden merhaba, dilerim bundan sonraki aralar güzel şeyler için olsun🌻

Kereviz Musakka

Malzemeler;

-3 adet kereviz
-200 gr kadar kıyma
-2 baş soğan
-3 diş sarımsak
-1 adet kapya biber
-1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
-Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, biraz köri
-Sıvıyağ (zeytinyağ kullanıyorum), 4-5 dal maydanoz, 2-3 sap kereviz yaprağı (sadece yapraklar, olmasada olur)
-1 çay bardağı kadar sıcak su


Yapılışı;

-Kerevizleri ayıklayıp, parmak kalınlığında doğrayın ve limonlu suda biraz bekletip kurulayın
-Kerevizleri biraz yağlayıp 200 derecede ısınmış fanlı fırında pişirin (çatal batacak hale gelsin, çok yumuşamasın)
-Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı 3-4 yemek kaşığı sıvıyağda 5-6  dakika çevirin
-Kıymayı ekleyin ve kavurun
-Doğranmış biberi atın biraz daha çevirin
-Salçayı ekleyin 2-3 dakika daha çevirip baharatları ekleyin
-Sıcak suyunu verip altını kapatın
-Fırından çıkan kerevizleri yayvan tencereye dizin, üzerine harcı yayın, yağını ve suyunu isteğinize göre ekleyebilirsiniz
-10-15 dakika kadar ocakta pişirin
-Üzerine doğranmış maydanoz ve kereviz yapraklarını ekleyin
-3-4 dakika sonra altını kapatın
-Biraz dinlendirip servis edin


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Milföy Simit