20 Aralık 2021

Karamelize Soğanlı Köz Patlıcan


Köz patlıcan müthiş bir şey, yanına ne eklerseniz ekleyin hayır demiyor lezzeti arşa çıkarıyor bence, bu sefer karamelize olmuş bol soğan ve tahin ekledik. Soğanın kendine has 'tatlı' tadını sevmiyorsanız size hitap etmeyebilir, ben çok sevdimm. Tarif, yaptığı her şeyi  çok beğendiğim Emel Hn. ait , biz sadece biraz ekşi tadı gelsin diye ekstradan nar ve nar ekşisi kullandık, afiyetle...


Karamelize Soğanlı Patlıcan

Malzemeler;

-4 adet közlenmiş patlıcan
-3 adet soğan
-4 diş sarımsak
-1/2 çay bardağı tahin
-1 çay bardağı zeytinyağ
4-5 dal maydanoz
-1 avuç ceviz
-Tuz, karabiber, nar ekşisi, nar taneleri


Yapılışı;

-Soğanları piyazlık doğrayın ve zeytinyağın yarısı ile soteleyin
-Sarımsakları doğrayıp ekleyin
-İyice karamelize olana kadar kavurun
-Doğradığınız patlıcan ve maydanozları ekleyin ve 4-5 dakika kavurun, altını kapatın
-Tuzunu, tahini, karabiberi ve kalan yağı ekleyin, karıştırın
-Servis tabağına alın, üzerine iri dövülmüş ceviz ve narı serpiştirin
-Nar ekşisinden biraz gezdirin (yoksa sorun değil)
-İsteğinize göre yağ gezdirebilirsiniz, afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Zeytinyağlı Yer Elması