1 Mayıs 2015

Badem Unlu Kek

 Müthiş Bir Kek,

Nasıl anlatsam bilemedim bu lezzeti, şimdiye kadar bir sürü kek yaptım, bu kek yaptıklarımın içinde kesin ilk üçte, benim damak zevkime o kadar uygun ki anlatamam, kısaca şöyle söyleyeyim aynı kekten iki gün üst üste ilk defa yaptım, budur yani :))

 Badem Unlu Kek

Malzemeler;

-2 yumurta
-175 gr tereyağ( oda sıcaklığında)
-1 bardak şeker
-1,5 bardak badem unu
-1,5 bardak un
-1 pk. vanilya
-1/2 çay kaşığı karbonat
-1 tutam tuz
-80 gr beyaz çikolata
-1 su bardağı vişne veya böğürtlen



Yapılışı;

-Şeker ile yağı krema haline gelinceye kadar çırpalım
-Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım, yumurtaları eklerken tuz ve vanilyayı da katalım
-Badem unu, un ve karbonatı ayrı bir yerde karıştıralım
-Krema halindeki karışıma unlu karışımı ekleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştıralım
-Kıvamı oldukça koyu olacak panik olmayın sakın :)
-Bıçakla kıydığınız çikolatayı ve vişneyi ekleyelim (üzerine serpmek için çikolata ve vişneden ayırabilirsiniz daha güzel oluyor)
-Hamuru 22 cm.lik kelepçeli kalıba boşaltalım ve kaşıkla kalıbın içine yayalım
-170 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dak. kadar pişirelim
-Soğuyunca kalıptan çıkartalım. Afiyetle...



5 yorum:

  1. Merhaba fotoğraftaki kekin görüntüsü çok güzel ellerinize sağlık.fotoğraftaki kekte böğürtlenmi kullandınız acaba ve çikolatayı da katında kek çok tatlı olmadımı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, vişne kullandım, çok tatlı olmuyor, vişnenin mayhoşluğu keki hafifletiyor ama şekeri azaltarak daha fresh bir lezzet elde edilebilir, beğendiğiniz için tşk. Sevgiler

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Badem ununu nerden buluruz

    YanıtlaSil

Ispanak Borani