Zeytinyağlı Bezelye




Zeytinyağlı Bezelye,

Bezelye ile aram pek yok, nedense bir türlü yeterli ilgi ve alakayı göstermiyorum kendilerine, ama yinede yemek lazım tabii ki, zeytinyağlı yaptım bu sefer ve beğendim, dolaptan soğuk soğuk çıkınca daha da beğendim. Tarifi yazayım da kızlara çeşit olsun, malum bu blog onlara tarif defteri olacak...

Dereotlu Zeytinyağlı Bezelye

 Malzemeler;

- 1/2 kg bezelye
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet domates
-1 tatlı kaşığı kadar salça
- 1 diş sarımsak
- 2 adet kesme şeker
- Tuz, zeytinyağ
- 1/2 demet dereotu



Yapılışı;

-Bezelyeyi ayıklayıp yıkayalım
-Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda 1-2 dak. çevirelim
-İnce ve halka doğranmış havuçları ekleyip biraz daha çevirelim
-Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ve salçayı ekleyip karıştıralım
- Şekeri ve tuzunu ekleyelim, bezelyeleri katalım ve karıştıralım
- Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip bezelyeler yumuşayana kadar pişirelim
-Suyunu çekerse azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz
-Piştikten sonra doğranmış dereotunu eyleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım
İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar