Ana içeriğe atla

Badem Unlu Kek

 Müthiş Bir Kek,

Nasıl anlatsam bilemedim bu lezzeti, şimdiye kadar bir sürü kek yaptım, bu kek yaptıklarımın içinde kesin ilk üçte, benim damak zevkime o kadar uygun ki anlatamam, kısaca şöyle söyleyeyim aynı kekten iki gün üst üste ilk defa yaptım, budur yani :))

 Badem Unlu Kek

Malzemeler;

-2 yumurta
-175 gr tereyağ( oda sıcaklığında)
-1 bardak şeker
-1,5 bardak badem unu
-1,5 bardak un
-1 pk. vanilya
-1/2 çay kaşığı karbonat
-1 tutam tuz
-80 gr beyaz çikolata
-1 su bardağı vişne veya böğürtlen



Yapılışı;

-Şeker ile yağı krema haline gelinceye kadar çırpalım
-Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım, yumurtaları eklerken tuz ve vanilyayı da katalım
-Badem unu, un ve karbonatı ayrı bir yerde karıştıralım
-Krema halindeki karışıma unlu karışımı ekleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştıralım
-Kıvamı oldukça koyu olacak panik olmayın sakın :)
-Bıçakla kıydığınız çikolatayı ve vişneyi ekleyelim (üzerine serpmek için çikolata ve vişneden ayırabilirsiniz daha güzel oluyor)
-Hamuru 22 cm.lik kelepçeli kalıba boşaltalım ve kaşıkla kalıbın içine yayalım
-170 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dak. kadar pişirelim
-Soğuyunca kalıptan çıkartalım. Afiyetle...



Yorumlar

  1. Merhaba fotoğraftaki kekin görüntüsü çok güzel ellerinize sağlık.fotoğraftaki kekte böğürtlenmi kullandınız acaba ve çikolatayı da katında kek çok tatlı olmadımı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, vişne kullandım, çok tatlı olmuyor, vişnenin mayhoşluğu keki hafifletiyor ama şekeri azaltarak daha fresh bir lezzet elde edilebilir, beğendiğiniz için tşk. Sevgiler

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…