30 Mayıs 2013

Krem Karamel



Krem Karamel Denemesi,

Krem karamel hep yapmak isteyipte bir türlü yapamadığım bir tatlı, çok şükür sonunda fırsat bulup yapabildim. Tarifi yazıp kaçıyorum...

Krem Karamel

Malzemeler;

-1 kg. süt
-8 adet yumurta
-2 su bardağı şeker
-2 pk. vanilya


Yapılışı;

-Önce derin bir fırın tepsisine küçük kaseleri yerleştirelim
-Bir bardak şekeri çelik bir sahanda karıştırarak eritelim ve karamelize olunca çabuk bir şekilde kaplara paylaştıralım
-10-11 kase oluyor
-Kalan şeker, süt ve vanilyayı iyice karıştıralım
-Karışımı kaplara paylaştıralım
-Fırını 175 derecede ısıtalım
-Tepsinin içine kapların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurup fırına verelim
-Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim
-Fırından çıkarıp soğutalım
-Dolapta 1 gece bekletelim
-Servis yaparken kaseleri alttan ateşe tutup kenarlarını da kaselerden bir bıçak yardımıyla ayırıp ters çevirelim
-Şayet çıkmazsa kase ters çevrili iken kenarından bir bıçak sokup çıkarabiliriz, bıçağı sokunca hemen düşüyor dikkat:)

8 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım nefis görünüyor. Bloğunu severek takip ediyorum bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Seldacım, tabii ki gelirim, sevgiler

      Sil
  2. yumurtadan hep korkuyorum ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bende o yapamayanlardanim :( emeklerine saglik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırası gelince yapılıyor, ben de çok istedim sonunda işlem tamam, sevgiler

      Sil
  4. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri

    YanıtlaSil

Ispanak Borani