26 Şubat 2012

DrOetker Pelteli Cheesecake


Cheesecake Krizine Son,,

Hafta  sonu DrOetker'in  Cheesecake ve Peltesini denedim, cheesecake krizi tuttumu 1 saat sonra işlem tamam, inanın ben çok şaşırdım çok beğendim, tabii ki evde yaptığımız gibi değil ama ayrı bir lezzeti ve  tadı var, benden geçer not aldı, denemeniz şiddetle tavsiye olunur.


DrOetker Cheesecake

Malzemeler;

-1 pk. DrOetger cheesecake
-1 pk. DrOetker çilekli pelte
-1 pk. eti burçak
-50-60 gr erimiş tereyağ

Yapılışı;

-Paketlerin arkasında yazıyorrr :)

22 Şubat 2012

Tam Buğday Unlu Poğaça


Bloğumu güncelliyorum fonda Volkan Konak "Nefesin Nefesime" bir yandan yazmaya çalışıyor bir yandan da eşlik ediyorum.. Alııpp götürüyor... Şimdi poğaçadan bahsedelim her zaman ki tarifimi tam buğday unu ve bir gıdımcık dereotu ile yaptım, yiyoruz bari daha zararsız olsun avuntusu ile...

Tam Buğday Unu ile Poğaca

Malzemeler

-1 pk. yumuşak margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2-3 yk. yoğurt
-2 yumurta (1 nin sarısı üzerine)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yk. sirke
-1 pk. kabartma tozu
-1/4 demet dereotu
-Aldığı kadar tam buğday unu
-Beyaz peynir

Yapılışı;

-Peynir hariç diğer malzemeleri iyice yoğurup ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim
-Araya peynir koyup şekilendirelim
-Üzerine yumurta sürelim
-180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirelim.

20 Şubat 2012

Blog Denemesi,,

Bu böreği çok sevdik, hele bir de sıcaksa harika...

Bir Dut Masalı tarif için teşekkürler

Kremalı Tavuklu Börek

Malzemeler;

-3 yufka
-2 adet haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü
-1 demet yeşil soğan
-1/2 demet maydanoz
-200 ml krema
-Tuz-karabiber
-1 yumurta sarısı

Yapılışı;

-Kremayı teflon tavaya koyup kaynamaya başlamadan tavukları ekleyelim
-Yavaş yavaş karıştırıp harmanlayalım
-Kremayı çekince altını kapatalım, tuz ve karabiberi eklemeyi unutmayalım
-İnce doğranmış soğan ve maydanozu ekleyip karıştıralım
-Göz kararı yağlı su hazırlayalım (yufkaları nemlendirecek kadar)
-Yufkaları üst üste koyup üçgen dört parçaya bölelim 
-Hep parçayı yağlı su ile nemlendirip geniş tarafa malzemeden koyalım
-Gül böreği şeklinde saralım
-Üzerlerine yumurta sarısı sürelim
-180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim
-Mümkünse biraz ılınınca servis edelim.





5 Şubat 2012

Damla Sakızlı Cheesecake


Aile Günü İçin Damla Sakızlı Cheesecake,

Neredeyse gelen her misafiri bahane ederek hemen bir cheesecake denemesi yapıyorum. Misafir bahane cheesecake şa-ha-ne...

Damla sakızlı Cheesecake

Malzemeler;

-1,5 paket eti burçak
-50-60 gr tereyağ
-1/2 çay kaşığı tarçın
-İsteğe bağlı olarak 1/2 çay bardağı çekilmiş badem
Kreması
-400 gr labne peynir
-1/2 su bardağı şeker
-200 ml krema
-2 yumurta
-2 y.k. un
-2 pk. damla sakızlı vanilya (Dr.oetger-yeni)
Üzerine
-1 pk. bitter çikolata (80gr)
-1/2 pk. krema



Yapılışı;

-Bisküvileri robotta un haline getirelim
-Erimiş tereyağ, badem ve tarçınla iyice karıştıralım
-Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bastırarak iyice yayalım ve buzdolabında bekletelim
-Peynirin suyunu süzüp krema ile çırpalım
-Şeker ve damla sakızlı vanilyayı ekleyelim
-Yumurtaları teker teker ekleyip karıştıralım
-Ununu da ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım
-Kalıba boşaltalım
-Fırını 180 derecede turbo kısmını çalıştırmadan mümkünse sadece alt tarafını önceden ısıtmayı unutmayalım
-Fırının içine borcam içinde su koymayı unutmayalımm ki cheesecake çatlamasın
-50-55 dak. pişirdikten sonra fırının kapağını açıp hafif sallayalım, ortası biraz sallanıyorsa pişmiş demektir
-Fırından çıkarmadan soğumasını bekleyelim
-İyice soğuyunca 1 gece dolapta bekletelim
-Servis yapmadan önce kremayı ısıtıp içinde çikolatayı eritelim
-Sos soğuyup biraz koyulaşında beraber servis edelim.