Ana içeriğe atla




















Dürüm Gibi,,
Evdeki 3 yufkayla ne yapsam derken yufkalar kavurmak için aldığım mantarlarla dürüm gibi bir börek oldu, tamamen doğaçlama bir börek, sonuç inşallah iyi olur derken hiç de fena olmadı, sıcak sıcak dürüm gibi, evi saran koku da bonusu, oruçluyum diye mi iyi geldi bilemiyorum...


Mantarlı Gül Böreği

Malzemeler:
-3 yufka
-1/2 kg mantar
-1 adet soğan
-1 su bardağı yoğurt
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı rende kaşar peyniri
-Tuz, kimyon




















Yapılışı:

-Mantarları boyuna dilimleyip sirkeli suda bekletelim
-Soğanları yemeklik doğrayalım ve yıkanmış mantarlarla suyunu çekene kadar tuzunu da ekleyip kavuralım (2-3 damla limon sıkarsanız mantarlar kararmadan kavrulur)
-Yoğurt, yağ ve yumurtaları iyice çırpalım
-Yufkayı yayalım ve yarısına yoğurtlu karışımdan fırça ile sürelim
-Yufkanın diğer yarısını yoğurtlu kısmının üzerine kapatalım
-Mantarları üç yufkaya yetecek kadar eşitleyerek yufkanın uzun tarafına şerit halinde yayalım
-Üzerlerine kaşar peynirden serpip rulo saralım, ruloları da gül böreği gibi saralım
-Üç yufkaya da aynı işlemi yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim
-180 derecede kızarana kadar pişirelim, biraz ılınınca servis yapalım.

Yorumlar

  1. Çok güzel ve leziz olmuş ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Bayramın Kutlu Olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Yaptığınız şeyler çok güzel sizi tebrik ediyorum. Umarım bende blogumu sizinki gibi güzel yaparım.

    YanıtlaSil
  4. Fatoş Hn. tşk. ederim sizin de Bayramınız kutlu olsun.

    Zehracığım ben de ilk başladığım da diğer sitelere özeniyordum, zamanla herşey daha güzelleşiyor, bu arada sen de hiç fena sayılmazsın :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…