Ana içeriğe atla

Piyano Pasta





















Bahçede Son Çaylar,,
 
Havalar serinlemeye başladı, ablamların bahçesindeki son cumartesi çayları artık, pazardan dönüşlerde hepimiz orada toplanıp kendimizce çay partisi veriyoruz, bu cumartesi toplantıları bundan sonra içeriye taşınacak yani bitmiyor mekan değişiyor...
Bu pastamsı keki akşam yaptım, lezzet dergisinden, kreması harika, sonuç olarak herkes ikinci dilimi istedi....

Piyano Pasta

Malzemeler;

-2 yumurta
-1/2 bardak şeker
-1/2 bardak süt
-1/2 bardak sıvıyağ
-1 bardak un
-1 pk. kabartma tozu
-1 pk. vanilya
-2 y.k. kakao
-Üzeri için 1,5 bardak süt
 

Muhallebi için;
 

-1,5 çay bardağı un
-1,5 çay bardağı şeker
-3 su bardağı süt
-1 pk. krema (200ml)
 

Üzerine;
-Kakao





















Yapılışı;
-Yumurta ve şekeri iyice çırpalım
-yağ ve sütü ekleyip iyice karıştıralım
-Diğer kuru malzemeleri de ekleyip çırptıktan sonra büyük dikdörtgen bir kaba boşaltalım
-180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirelim
-Fırından çıktıktan beş dak. sonra 1,5 bardak sütü üzerine dökelim
-Muhallebi için süt, un ve şekeri çırpıp pişirelim
-Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyelim
-Soğuduktan sonra kremayı ekleyip mikserle iyice 10 dak. kadar çırpalım
-Kekin üzerine boşaltalım
-1 saat dolapta dinlendikten sonra bol kakao serpip süsleyelim.

Yorumlar

  1. İki dilimle kaldılarsa iyi ben bütün kalıbı isterdim :) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. nasıl canım çekti anlatamam.. yapılır mı bu hamilelere :)

    YanıtlaSil
  3. Beğendiğine sevindim yeldacım, gerçekten çok güzel olmuştu.

    Şule ltf. hemen dene üzüldüm şimdi yaa:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.