Ana içeriğe atla





















Sodalı Kolay Börek,,

Bayram için yapmıştım bu böreği, sağolsun Defne katletti... Fırında böreğin üzeri kızarıp çıtırdamaya başlayınca börek yanıyor deyip fırının ayarını kısmış (Defne biraz bızıklamayı seviyor, özellikle mutfağı..) , bende börek pişti diye hiç altına bakmadan fırını kapatıp böreği çıkardım, tepsiyi güzelce sarıp kayınvalidemlere götürdüm vee acı gerçek böreklerin altı beyazz, neyseki içi pişmiş kötü olmamıştı, ama Defne bızıklamaya devam ediyor, sanırım ileride iyi bir aşçı olacak :))

Sodalı Börek

Malzemeler;

-6 yufka
-200 gr kadar beyaz peynir
-Maydanoz
-1 su bardağı kadar erimiş tereyağ
-2 yumurta
-1 bardak süt
-1 şişe soda

Yapılışı;

-Tepsiyi yağlayıp 1. yufkayı ikiye bölüp tepsiye yerleştirelim
-3 yufkayı yerleştirdikten sonra araya peynir-maydanoz karışımını yayalım
-Diğer yufkalarıda aynı şekilde yerleştirelim
-Böreği istediğimiz şekilde keselim
-Sodayı yufkaların üzerinde gezdirerek dökelim
-Diğer tarafta yağ, süt ve yumurta karışımını hazırlayıp yufkaların üzerine dökelim
-20-25 dak. dinledirip 180-190 dereceli fırında pişirelim.

Yorumlar

  1. Nefis görünüyor, hem pratik bir o kadarda lezzetli ellerine sağlık...sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. yinede lezzetli olmuşsa bu seferde altı pişmemiş olsun.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Ah bu kızlar herşeye karışıyorlar dimi :)) Her şeye rağmen börek nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Hatice gerçek çok pratik, sevgiler, tşk.

    Eylemciğim çok doğru söylemişsin, lezzetine bak görüntüyü boşverrr, sevgiler

    Ebru nedir bu kızlardan çektiğimiz, Allah acılarını göstermesin, beğendiğine sevindim, sevgiler tşk.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…