28 Mart 2010





















 
Meltem Hn. Tarifiyle;
Geçenlerde tarifini internetten bulduğum bir buğday çorbası yapmıştım ve pek beğenmemiştim. Arkadaşım bu çorbanın gerçek tarifini, içine koymam gereken kaz suyu ile birlikte verdi, evet evet kaz suyu, üzgünüm herkes benim kadar şanslı olmayabilir, onun yerine sizde tavuk suyu ekleyebilirsiniz, arkadaşıma teşekkür ediyorum çorba şimdi tamamdır...inşallah yine eksik birşey yapmamışımdır...
Ben iki litrelik tencereye göre koyduğum malzemeleri yazdım, siz istediğiniz kadar çoğaltıp azaltabilirsiniz..

Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler;

-2 tepeleme su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-2 yk. tepeleme un
-5 bardak soğuk su
-2 bardak kaz (tavuk) suyu
-8 yk. tepeleme haşlanmış buğday
-4 yk. tepeleme haşlanmış nohut
-1 yk. tereyağ veya sıvıyağ (kaz suyu yağlı olduğu için ben az yağ kullandım)
-Nane, tuz..














 





Yapılışı;

-Un, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım
-Üzerine su ve kaz suyu ekleyip ve aynı yönde olmak üzere kaynayana kadar karıştıralım
-Kaynamaya başlayınca nohut, buğday ve tuz ekleyeip kısık ateşte 10-15 dak. daha kaynatalım
-Altını kapadıktan sonra tereyeğ ile naneyi yakıp üzerine dökelim

4 yorum:

  1. ellerine saglık senin önceki dedigin gibi yaptım gercekten cok lezzetli olmadı sokaklarda kaz bulamıyacaz ama neyse biz de tavukla idare edelim canım.seni ve izleyicilerini hediye cekilişine davet ediyorum sevgiyle cok mutlu kalın.

    YanıtlaSil
  2. Davetin için teşekkürler Selinka,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Kübracım ellerine sağlık.Çorba lezzetli görünüyor. İnşallah istediğin lezzeti elde etmişsindir.Öpüyorum canım seni ve kızları.

    YanıtlaSil
  4. Evet Ebru, bu sefer oldu. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Ispanak Borani