Ana içeriğe atla




















 
Meltem Hn. Tarifiyle;
Geçenlerde tarifini internetten bulduğum bir buğday çorbası yapmıştım ve pek beğenmemiştim. Arkadaşım bu çorbanın gerçek tarifini, içine koymam gereken kaz suyu ile birlikte verdi, evet evet kaz suyu, üzgünüm herkes benim kadar şanslı olmayabilir, onun yerine sizde tavuk suyu ekleyebilirsiniz, arkadaşıma teşekkür ediyorum çorba şimdi tamamdır...inşallah yine eksik birşey yapmamışımdır...
Ben iki litrelik tencereye göre koyduğum malzemeleri yazdım, siz istediğiniz kadar çoğaltıp azaltabilirsiniz..

Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler;

-2 tepeleme su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-2 yk. tepeleme un
-5 bardak soğuk su
-2 bardak kaz (tavuk) suyu
-8 yk. tepeleme haşlanmış buğday
-4 yk. tepeleme haşlanmış nohut
-1 yk. tereyağ veya sıvıyağ (kaz suyu yağlı olduğu için ben az yağ kullandım)
-Nane, tuz..














 





Yapılışı;

-Un, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım
-Üzerine su ve kaz suyu ekleyip ve aynı yönde olmak üzere kaynayana kadar karıştıralım
-Kaynamaya başlayınca nohut, buğday ve tuz ekleyeip kısık ateşte 10-15 dak. daha kaynatalım
-Altını kapadıktan sonra tereyeğ ile naneyi yakıp üzerine dökelim

Yorumlar

  1. ellerine saglık senin önceki dedigin gibi yaptım gercekten cok lezzetli olmadı sokaklarda kaz bulamıyacaz ama neyse biz de tavukla idare edelim canım.seni ve izleyicilerini hediye cekilişine davet ediyorum sevgiyle cok mutlu kalın.

    YanıtlaSil
  2. Davetin için teşekkürler Selinka,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Kübracım ellerine sağlık.Çorba lezzetli görünüyor. İnşallah istediğin lezzeti elde etmişsindir.Öpüyorum canım seni ve kızları.

    YanıtlaSil
  4. Evet Ebru, bu sefer oldu. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.